ITWatch

Microsoft-boss om offentlig it: Vi lider under den illusion at vi er verdens bedste

Hun ved, hvad hun taler om, Maria Hald. Efter senest at have siddet i spidsen for den nok vigtigste offentlige styrelse for offentlig digitalisering, Moderniseringsstyrelsen, er hun i dag topchef for offentlige kunder i Microsoft. Og herfra advarer hun kraftigt. Danmarks førerposition indenfor offentlig it er ved at blive en farlig sovepude.

Foto: PR

Danmark indtager gang på gang en position som førende indenfor offentlig it, som både politikere og offentlige myndigheder med rette er stolte af. Men positionen er ved at udvikle sig til en farlig sovepude, lyder det fra Maria Hald, der har siddet helt centralt i netop udviklingen af offemtlige it-projekter i sin position gennem mere end fem år som topleder af det tidligere Moderniseringsstyrelsen.

"Jeg tror, at vi skal passe på. vores største hæmsko herhjemme er, at vi lider under den illusion at vi er verdens bedste," siger Maria Hald i dette første interview hun giver efter hun for et år siden skiftede til det private erhvervsliv i en position som topchef for offentlige kunder i den amerikanske softwaregigants danske hovedkontor.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Dansk landechef for Oracle stopper

Det bliver et ryk opad for den danske landechef for Oracle, der fremover skal fokusere på østeuropa. Ingrid Mjøen har været hos Oracle i Danmark i små 17 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs