ITWatch

Finansministeren vil teste sikkerheden med Nemkonto yderligere

Nemkonto-systemet skal undersøges yderligere af både Digitaliseringsstyrelsen selv samt af en ekstern part, fastslår finansminister Nicolai Wammen (S) efter kritik af sikkerhedsbrister i systemet.

Foto: Jens Dresling

I en ny redegørelse har Digitaliseringsstyrelsen slået fast, at sikkerheden med Nemkonto er "meget høj", men det til trods har finansminister Nicolai Wammen (S) bedt om to undersøgelser mere fra styrelsen. Det skriver DR.

Ministerens beslutning kommer efter, at DR har bragt en stribe historier om borgere, der har været udsat for identitetstyveri gennem deres Nemkonto.

Systemet har fået kritik fra flere fagpersoner for ikke at være sikkert nok, og det er det, der nu får Nicolai Wammen til at kræve en yderligere undersøgelse fra Digitaliseringsstyrelsen selv samt en ekstern undersøgelse.

"Jeg mener, at der er behov for at styrke sikkerheden yderligere. Derfor har jeg bedt Digitaliseringsstyrelsen om at sætte en række initiativer i gang for at få en stærkere sikkerhed til gavn for borgerne," siger Wammen til DR.

Nemkonto strammer op på sikkerheden

Digitaliseringsstyrelsen får kritik for manglende handling på Nemkonto-svindel 

Mere fra ITWatch

EET fortsætter aggressiv strategi med ny ejer

Hardwaredestributøren EET er blevet solgt til endnu en kapitalfond, der med et mere internationalt afsæt skal skubbe til aggressiv vækstrategi med opkøb i hobetal. "Vi er i en god gænge, som Pamplona kan være med til at accelerere," lyder det fra topchef om den nye ejer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs