ITWatch

Eksternt råd: Fremskridt med Sundhedsplatformen

Det går fremad med den skandaleramte løsning Sundhedsplatformen, konkluderer to medlemmer af et eksternt råd, som har ført tilsyn med den digitale patientjournal. Der er dog endnu ingen grund til at juble, lyder det fra en af de tilsynsførende.

Foto: Jens Dresling

Ros er ikke det, der har været mest af i den tid, Sundhedsplatformen har været taget i brug på Region Hovedstadens hospitaler. Men der er fremgang at spore.

Det konkluderer to tidligere medlem af Ekspertrådet, der blev nedsat af regionsrådspolitikerne i Region Hovedstaden i 2018 som en reaktion på en skarp kritik af systemet fra Rigsrevisionen.

Det er tidligere koncerndirektør i ATP Lilian Mogensen, som er formand i Ekspertrådet, og tidligere it-direktør i Nykredit Lars Mathiesen, der gennemført et tilsyn med Sundhedsplatformen for Region Hovedstaden. De konkluderer, at de fleste af rådets anbefalinger er blevet gennemført.

"Vi har oplevet, at der på alle ledelsesniveauer og blandt medarbejdere - både på hospitaler og i IT-organisationen - tages et stort ansvar for i et partnerskab at forbedre og videreudvikle Sundhedsplatformen i hverdagen på hospitalerne. Det er blevet et sundhedsprojekt - og ikke et IT-projekt, hvor klinikerne har sat sig solidt for bordenden," siger Lilian Mogensen i en pressemeddelelse.

Hun understreger dog samtidig, at der "ikke er grund til at stå med armene i vejret" - der er stadig et stort arbejde at gøre, før Sundhedsplatformen fungerer optimalt, lyder det fra den tidligere ATP-direktør.

Rigsrevisionen afslutter opsyn med Sundhedsplatformen

Testsvar blev tjekket over en million gange under genåbning 

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs