ITWatch

Eksternt råd: Fremskridt med Sundhedsplatformen

Det går fremad med den skandaleramte løsning Sundhedsplatformen, konkluderer to medlemmer af et eksternt råd, som har ført tilsyn med den digitale patientjournal. Der er dog endnu ingen grund til at juble, lyder det fra en af de tilsynsførende.

Foto: Jens Dresling

Ros er ikke det, der har været mest af i den tid, Sundhedsplatformen har været taget i brug på Region Hovedstadens hospitaler. Men der er fremgang at spore.

Det konkluderer to tidligere medlem af Ekspertrådet, der blev nedsat af regionsrådspolitikerne i Region Hovedstaden i 2018 som en reaktion på en skarp kritik af systemet fra Rigsrevisionen.

Det er tidligere koncerndirektør i ATP Lilian Mogensen, som er formand i Ekspertrådet, og tidligere it-direktør i Nykredit Lars Mathiesen, der gennemført et tilsyn med Sundhedsplatformen for Region Hovedstaden. De konkluderer, at de fleste af rådets anbefalinger er blevet gennemført.

"Vi har oplevet, at der på alle ledelsesniveauer og blandt medarbejdere - både på hospitaler og i IT-organisationen - tages et stort ansvar for i et partnerskab at forbedre og videreudvikle Sundhedsplatformen i hverdagen på hospitalerne. Det er blevet et sundhedsprojekt - og ikke et IT-projekt, hvor klinikerne har sat sig solidt for bordenden," siger Lilian Mogensen i en pressemeddelelse.

Hun understreger dog samtidig, at der "ikke er grund til at stå med armene i vejret" - der er stadig et stort arbejde at gøre, før Sundhedsplatformen fungerer optimalt, lyder det fra den tidligere ATP-direktør.

Rigsrevisionen afslutter opsyn med Sundhedsplatformen

Testsvar blev tjekket over en million gange under genåbning 

Mere fra ITWatch

TDC: Lavprisprodukter har medvind

Midt i alle omvæltningerne i TDC-koncernen, lancerede selskabet sidste år lavprisselskabet Eesy og streamingproduktet YouTV. Foreløbig er der ikke tegn på kannibalisering af egne produkter, siger CFO.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs