ITWatch

Testsvar blev tjekket over en million gange under genåbning

Hvis tendens fra genåbningen tirsdag fortsætter, vil sundhedsplatforme slå besøgsrekord i april.

Foto: Jens Dresling

Med genåbning af de liberale erhverv som frisører, massører og tatovører og med krav om fremvisning af for eksempel en negativ coronatest var der tirsdag stor aktivitet på hjemmesiden sundhed.dk og appen MinSundhed.

Ifølge direktør for sundhed.dk Morten Elbæk Petersen har systemerne i høj grad formået at følge med i løbet af tirsdagen.

Ventetiden for at komme ind og se sit testsvar oversteg ikke fire-fem minutter, og i store perioder kom man direkte ind, fortæller han klokken 20.40.

"Det har været en travl dag, men også en god dag. Vores løsninger har virket, så danskerne har kunnet bruge coronapasset til at deltage i genåbningen."

"Vi har kunnet konstatere, at brugerne har oplevet begrænset ventetid. Der har ikke været kø i mere end nogle få minutter," siger han.

Frem til klokken 20 havde der været 746.000 besøg på appen MinSundhed, mens sundhed.dk var blevet besøgt 314.000 gange.

Til sammenligning havde sundhedsplatformene i hele december 2019 fire millioner besøg. I december 2020 var der ni millioner besøg, hvilket ifølge Morten Elbæk Petersen var exceptionelt højt.

I alle tilfældene kan der formentlig være tale om, at samme borger har besøgt platformene flere gange og altså tæller med hver gang.

Tirsdag forsvandt ventetiden inden klokken 10 på appen, mens ventetiden fortsatte på sundhed.dk.

Man var forberedt på, at der ville komme ventetid, fortæller Morten Elbæk Petersen.

"Vi har mere end firedoblet vores kapacitet på 14 dage. Den dag, Mette Frederiksen meldte genåbningen ud, kunne vi måske tage 1000 på de to platforme i minuttet. I dag og i morgen (tirsdag og onsdag, red.) kan vi tage 4000 i minuttet."

"Når der kommer nye bølger af genåbninger, får vi behov for flere opgraderinger. Vi har endnu ikke smidt arbejdshandskerne. Vi arbejder i døgndrift på at få endnu mere kapacitet."

Ifølge direktøren er målet, at ventetiden ikke på noget tidspunkt kommer til at overstige fem minutter.

Han opfordrer til, at endnu flere downloader appen, men også at flere borgere printer coronapasset ud, så presset på systemerne bliver lettet.

Han forventer de samme besøgstal i de kommende dage.

Coronapas kommer til at koste knap 47 mio. kr. 

Tusindvis har fået vaccinebrev i E-boks med forkert titel 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs