ITWatch

EU-dom giver udfordringer for Sundhedsplatformen

EU-dom giver udfordringer med Sundhedsplatformen, som ikke længere vil kunne give sin amerikanske leverandør adgang til sundhedsdata i supportsager.

Foto: Jens Dresling

I Region Hovedstaden river de sig i håret efter EU-dom, der giver udfordringer for Sundhedsplatformen, som ikke længere kan give den amerikanske leverandør Epic adgang til sundhedsdata i supportsager, fortæller CISO i regionen Anna Olga Aaskilde Laursen til Version2.

Efter den såkaldte Schrems-II dom og nye anbefalinger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd er det blevet særdeles vanskeligt for europæiske virksomheder lovligt at dele data med tredjeparts lande som fx USA.

Sundhedsplatformen giver Epic adgang til sundhedsdata, når fejl i systemet skal rettes, men Region Hovedstaden vil nu forsøge at begrænse, hvilke data det er nødvendigt at dele med den amerikanske virksomhed.

"Helt konkret er vi i gang med at få lavet en risikovurdering af den konkrete dataoverførsel, der sker i forbindelse med nogle supportsager. Den afventer vi resultatet af, og så skal vi have opdateret vores databehandleraftale, og vi skal sandsynligvis stille nogle supplerende krav til Epic," siger Anna Olga Aaskilde til Version2.

Selskabet bag Sundhedsplatformen udbetaler knap kvart milliard i udbytte

It-projekter giver slet ikke den lovede gevinst – heller ikke i den private sektor 

Mere fra ITWatch

Itm8 får nye ejere i stor handel

Kapitalfonden Axcel har købt it-virksomheden Itm8 i, hvad der ifølge Børsen er kapitalfondens største opkøb til dato. Partner erkender, at der er tale om en stor mundfuld.

Freelance it-konsulenthus lander rekordresultat

IT-konsulenthus landede i 2021 en omsætning på 618 mio. kr., og det er ny rekord for freelance-konsulenthuset. Usikkerheden i verden i forbindelse med pandemien og konflikten i Ukraine har haft positiv indvirkning på selskabets resultat, ifølge selskabets adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs