ITWatch

Myndigheder tester cybersikkerheden med fiktivt angreb på kritiske sektorer

I går fandt et fiktivt cyberangreb sted med det formål at sikre, at vidensdeling og kommunikation fungerer på tværs af de samfundskritiske sektorer i tilfælde af et omfattende angreb.

Foto: Nicolas Asfouri/AFP / AFP

Torsdag blev flere samfundskritiske sektorer ramt af et otte timer langt cyberangreb. De lod i hvert fald som om.

Myndigheder og virksomheder indenfor seks sektorer gennemførte i går et fiktivt cybersikkerhedsangreb for at sikre, at it-sikkerheden er på plads på tværs af forskellige kritiske områder. De seks samfundskritiske sektorer er tele, energi, finans, sundhed, transport og søfart, og de var alle tænkt ind i øvelsen, som var ledet af Center for Cybersikkerhed.

Deltagerne fik undervejs brudstykker af information - ligesom hvis det var et rigtigt, igangværende angreb - og skulle ud fra det forsøge at løse problemerne på tværs af fagområderne. Formålet med øvelsen var et sikre, at kommunikationen på tværs fungerer i tilfælde af, at Danmark i fremtiden vil blive ramt af et sådant angreb.

Øvelsen forløb godt og gav viden til forbedringer, udtaler chef for Center for cybersikkerhed, Thomas Lund Sørensen i en pressemeddelelse.

"Det er et vigtigt skridt på vejen mod et mere sikkert digitalt Danmark. Ved at træne sammen står vi alle bedre forberedt," siger han.

Det er første gang, at en sådan øvelse på tværs af de forskellige sektorer, er blevet gennemført i Danmark, skriver Energistyrelsen i pressemeddelelsen.

Sikkerhedsfirma nyder godt af coronakrisen

Klumme: Data skal håndteres sikkert – også uden for datacentrets fire vægge 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs