ITWatch

FN: Danmark er fortsat verdensmestre i offentlig digitalisering

Ifølge en ny måling fra FN ligger Danmark stadig i front, når det gælder offentlig digitalisering. "Det viser, at det offentlige Danmark går i den rigtige retning i bestræbelserne på at bruge de digitale værktøjer," siger direktør i Digitaliseringsstyrelsen.

Foto: Digitaliseringsstyrelsen/PR

Danmark indtager en førsteplads i en ny måling fra FN, der rangerer 193 lande efter, hvor langt fremme de er med offentlig digitalisering.

Målingen, som hedder "E-Government Survey 2020", udkommer hvert andet år, og det er anden gang, at Danmark ligger nummer ét i målingen.

"Det er helt fantastisk, at Danmark igen er kåret til verdens bedste til offentlig digitalisering. Det viser, at det offentlige Danmark går i den rigtige retning i bestræbelserne på at bruge de digitale værktøjer til at levere bedre service til både borgere og virksomheder," siger Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, i en meddelelse.

Danmark lå i 2016 på en ottende plads i målingen, men i den nye rapport bliver Danmark rost for at have valgt "en helhedsorienteret tilgang til offentlig digitalisering, hvor borgeren er i centrum, og hvor der samtidig er stort fokus på at få alle med," lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

"FN fremhæver bl.a. vores evne til at samarbejde på tværs af stat, regioner og kommuner om de offentlige digitale løsninger. Det er helt unikt for Danmark, og er med til at bringe os helt til tops i målingen," siger Rikke Hougaard Zeberg.

Direktøren påpeger også, at coronakrisen har vist, at det danske samfund godt kan fortsætte digitalt under en krisen.

"I Danmark har vi en sammenhængende digital infrastruktur og en lang række digitale løsninger, som gør, at undervisning, lægebesøg, kommunal sagsbehandling og andre offentlige services i vid udstrækning kunne fortsætte på trods af samfundets nedlukning."

"I Danmark er det en samlet offentlig sektor, der de sidste 20 år har arbejdet for at skabe den fælles digitale infrastruktur, vi er internationalt anerkendte for i dag. Jeg er meget stolt af, at vi i fællesskab er nået så langt," siger Rikke Hougaard Zeberg.

I målingen ser FN især på tre faktorer: Digitale services, telekommunikationsinfrastruktur og befolkningens uddannelsesniveau. Alle lande får en score mellem 0 og 1, og i den nye måling får Danmark en score på 0,9758.

Lande som Estland, Finland og Sydkorea haler i den nye måling ind på Danmark, og derfor understreger Rikke Hougaard Zeberg, at den danske offentlige sektor har et stort fokus på at hente inspiration og erfaringsudveksle med andre lande, når det gælder digitalisering.

Ny redegørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud

IT-Branchen hilser ny it-strategi velkommen fra regionerne

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger