ITWatch

Regioner genstarter sygesikringssystem

Efter at være kørt helt i grøften prøver regionerne igen at få færdiggjort et nyt sygesikringssystem. Denne gang med en kort tidsplan, fordi man tager afsæt i en eksisterende løsning.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regionerne har lagt nye planer om at få færdiggjort et sygesikringssystem, efter man måtte droppe det såkaldte Praksys-projekt for et halvt år siden.

Ifølge Digitech har det nye projekt fået navnet Luna, og denne gang vil man bygge systemet op omkring en it-løsning, der allerede bliver brugt i Region Midtjylland. Derfor kan man skære tidsplanen markant ned, så man allerede regner med, at systemet vil være i drift inden for to år i 2022.

"Det er den bedste, billigste og hurtigste vej til at få etableret et nyt system til praksis-sektoren," siger Claus Kofoed, it-direktør i Region Midtjylland, til Digitech.

It-systemet skal bruges til at administere udbetalingerne til landets praktiserende læger. Det daværende Praksys-system blev sat i søen i 2014, men blev skrinlagt i november 2019. På det tidspunkt var prisen steget fra de budgetterede 164 mio. kr. til 276 mio. kr.

I maj indgik regionerne og kommunerne forlig med leverandøren DXC, der også står for at levere den nuværende løsning med navn Notus.

DXC indgår forlig med regioner og kommuner

Regioner og kommuner stopper samarbejde om it-system med DXC 

Mere fra ITWatch

EET fortsætter aggressiv strategi med ny ejer

Hardwaredestributøren EET er blevet solgt til endnu en kapitalfond, der med et mere internationalt afsæt skal skubbe til aggressiv vækstrategi med opkøb i hobetal. "Vi er i en god gænge, som Pamplona kan være med til at accelerere," lyder det fra topchef om den nye ejer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs