ITWatch

Nye it-fejl standser tilbagebetaling af grundskyld til boligejere

En stor gruppe boligejere har betalt for meget i grundskyld, men nye it-fejl betyder, at sagsbehandlingen, der skal sørge for tilbagebetalingen, er sat i bero, skriver Version2.

Skatteminister Morten Bødskov (S). Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Nye fejl i Skatteministeriets ejendomsvurderingssystem betyder, at de 29.000 boligejere, der på grund af to fejl i det gamle system samlet har betalt omkring 150 mio. kr. for meget i grundskyld, ikke lige foreløbig kan få tilbagebetalt pengene, skriver Version2.

"Skatteministeriet er i forbindelse med Skatteforvaltningens arbejde med udredning af de ovenstående fejl 1-2 blevet bekendt med en række nye systemfejl relateret til vurderingssystemets opsætning. De nye systemfejl indebærer, at den planlagte sagsbehandling er sat i bero, da det er en forudsætning for rettelsen af de oprindelige fejl, at de nye systemfejl rettes først," skriver skatteminister Morten Bødskov (S) ifølge Version2 i et aktstykke til Folketingets Finansudvalg.

Ministeren oplyser endvidere, at KMD, der er leverandøren af Skatteforvaltningens vurderingssystem, har opdaget, at yderligere 7.000 ejendomme er berørt af de to gamle fejl, hvilket betyder, at fejlene nu anslået berører 36.000 ejendomme. Ministeren understreger også, at tallet muligvis vil stige.

Skats problem-it udløser store advokatregninger

Skats nye it-system bliver endnu mere forsinket

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger