ITWatch

Justitsministeriet nedlægger sit it-fællesskab

Når Statens It fra 2021 overtager driften af it-systemer i landets ministerier, nedlægger Justitsministeriet sit it-fællesskab. Det betyder omstruktureringer i bl.a. Kriminalforsorgen.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Som led i at Statens It fra 2021 får ansvaret for at drive it-systemerne på tværs af landets ministerier nedlægger Justitsministeriet samtidig sit it-fælleskab. Det oplyser fortæller it-direktør Stine Hegelund Bertelsen til Digitech.

Det betyder blandt andet, at Kriminalforsorgen kommer til at ændre sin it-strategi fra fokus på en række forskellige kunder i de forskellige myndigheder, til kun at have fokus på én kunde.

"Det er både en teknisk og en organisatorisk transformation. Lige nu er vi i gang med rent teknisk at flytte myndighederne over til Statens It, og det afstedkommer så denne nye rolle for os i form af, at vi fremover i højere grad skal være en forretningsvendt it-organisation – her skal vi blandt andet se nærmere på, hvilke it-systemer og kompetencer vi skal have," siger Stine Hegelund Bertelsen til Digitech.

Ny opgørelse: Københavns Kommune bruger en mia. på it

Softwareopdatering lukker ny metrolinje i København i to uger  

Mere fra ITWatch

Hurtig vending i it-branchen efter coronakrisen

Markedet for it er buldret tilbage efter krisens værste år, viser nye tal. Fremgangen er langt større end ventet, mener IDC Nordic, der står bag tallene. Og tallene bekræftes af IT-Branchen, der aldrig har haft så travlt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs