ITWatch

Justitsministeriet nedlægger sit it-fællesskab

Når Statens It fra 2021 overtager driften af it-systemer i landets ministerier, nedlægger Justitsministeriet sit it-fællesskab. Det betyder omstruktureringer i bl.a. Kriminalforsorgen.

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Som led i at Statens It fra 2021 får ansvaret for at drive it-systemerne på tværs af landets ministerier nedlægger Justitsministeriet samtidig sit it-fælleskab. Det oplyser fortæller it-direktør Stine Hegelund Bertelsen til Digitech.

Det betyder blandt andet, at Kriminalforsorgen kommer til at ændre sin it-strategi fra fokus på en række forskellige kunder i de forskellige myndigheder, til kun at have fokus på én kunde.

"Det er både en teknisk og en organisatorisk transformation. Lige nu er vi i gang med rent teknisk at flytte myndighederne over til Statens It, og det afstedkommer så denne nye rolle for os i form af, at vi fremover i højere grad skal være en forretningsvendt it-organisation – her skal vi blandt andet se nærmere på, hvilke it-systemer og kompetencer vi skal have," siger Stine Hegelund Bertelsen til Digitech.

Ny opgørelse: Københavns Kommune bruger en mia. på it

Softwareopdatering lukker ny metrolinje i København i to uger

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger