ITWatch

Overlæger i Region Sjælland kræver afvikling af Sundhedsplatformen

Sundhedsplatformen skal afvikles hurtigst muligt, mener overlæger på sygehusene i Region Sjælland. To år efter implementeringen skaber it-løsningen fortsat stribevis af fejl, lyder begrundelsen.

Arkifoto. | Foto: Jens Dresling

Efter to år som en del af hverdagen på sygehusene i Region Sjælland er Sundhedsplatformen fortsat skyld i fejl i medicinering, visitering af patienterne, blodprøvebestillinger, henvisninger til og svar på vigtige undersøgelser, røntgen og scanninger. Derfor skal it-systemet afvikles hurtigst muligt, lyder det i en udtalelse fra overlægerne på regionens sygehuse.

Det skriver TV 2 Øst.

Sundhedsplatformen ødelægger arbejdsglæden for læger, sygeplejersker og sekretærer, fremgår det af udtalelsen.

"Det er desuden bekymrende, at Sundhedsplatformen er meget omkostningstung, ikke mindst i drift. Store summer bruges på it-hjælpepersonale i Region Sjælland og hos SP-leverandøren Epic. De mange penge, som i dag bruges på it-personale, burde stå til rådighed til medicin og sygehuspersonale til glæde for patienterne," lyder det fra overlægerne på sygehusene i Region Sjælland.

De peger samtidig på, at det skaber yderligere frustration, at Sundhedsplatformen afløste et system, der fungerede. Til november er det to år siden, at Sundhedsplatformen blev taget i brug i Region Sjælland.

Styrelse: Sundhedsplatformen er kun sikker med konstant oplæring af medarbejderne 

Heunicke: Regioner har fået sidste advarsel om Sundhedsplatformen 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs