ITWatch

Overlæger i Region Sjælland kræver afvikling af Sundhedsplatformen

Sundhedsplatformen skal afvikles hurtigst muligt, mener overlæger på sygehusene i Region Sjælland. To år efter implementeringen skaber it-løsningen fortsat stribevis af fejl, lyder begrundelsen.

Arkifoto. Foto: Jens Dresling

Efter to år som en del af hverdagen på sygehusene i Region Sjælland er Sundhedsplatformen fortsat skyld i fejl i medicinering, visitering af patienterne, blodprøvebestillinger, henvisninger til og svar på vigtige undersøgelser, røntgen og scanninger. Derfor skal it-systemet afvikles hurtigst muligt, lyder det i en udtalelse fra overlægerne på regionens sygehuse.

Det skriver TV 2 Øst.

Sundhedsplatformen ødelægger arbejdsglæden for læger, sygeplejersker og sekretærer, fremgår det af udtalelsen.

"Det er desuden bekymrende, at Sundhedsplatformen er meget omkostningstung, ikke mindst i drift. Store summer bruges på it-hjælpepersonale i Region Sjælland og hos SP-leverandøren Epic. De mange penge, som i dag bruges på it-personale, burde stå til rådighed til medicin og sygehuspersonale til glæde for patienterne," lyder det fra overlægerne på sygehusene i Region Sjælland.

De peger samtidig på, at det skaber yderligere frustration, at Sundhedsplatformen afløste et system, der fungerede. Til november er det to år siden, at Sundhedsplatformen blev taget i brug i Region Sjælland.

Styrelse: Sundhedsplatformen er kun sikker med konstant oplæring af medarbejderne

Heunicke: Regioner har fået sidste advarsel om Sundhedsplatformen

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger