ITWatch

Kommuner advarer mod datakrav i nyt inddrivelsessystem

Omfattende datakrav risikerer at føre til manuelle arbejdsprocesser, lyder det fra KL om Skatteforvaltningens nye it-system til inddrivelse af offentlig gæld.

Foto: PR/KL

De nuværende krav i forbindelse med Skatteforvaltningens nyt it-system til inddrivelse af gæld vil føre til bøvl og øget behov for manuel efterkontrol.

Det siger KL i en projektbeskrivelse om it-systemet ved navn PSRM, som Version2 har fået aktindsigt i.

Konkret vil KL udfordre kravene i PSRM's såkaldte indgangsfilter, der skal være med til at vurdere om en fordring indsendt af en kommune er retskraftig eller ej, og om fordringen derfor skal fvises eller godkendes.

Men ifølge KL stiller systemets nuværende filter flere krav til, hvordan de indsendte fordringer må se ud, end lovgivningen gør, hvilket kan føre til manueller arbejdsgange.

Samtidig fremhæver KL, at det nye inddrivelsessystem vil kræve ændringer i 120 fagsystemer og tre debitorsystemer.

"Hvis kravene designes for stramt, kan der være en risiko for, at de kommunale systemer skal tilpasses mere end det er nødvendigt," skriver Annie Bekke Kjær, chefkonsulent ved KL's fagområde for digitalisering og teknologi, til Version2.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen under Skatteforvaltningen afviser, at kravene er for stramme.

"Kravene følger gældende lovgivning og går således ikke ud over gældende lovgivning. Fordringer, der ikke opfylder datakravene og gældende lovgivning, bliver afvist for at sikre, at inddrivelsen sker på et lovligt grundlag," skriver styrelsen i en mail til Version2.

Skats nye it-system snart klar til at opkræve – del – af milliardgæld

KL kritiserer udviklingen af Skats nye it-system

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger