ITWatch

Datatilsynet skal se på lovforslag igen

Nye oplysninger betyder, at Datatilsynet atter skal gennemgå, om en ny lov på beskæftigelsesområdet er i strid med databeskyttelsesregler. "Ærgerligt," lyder det fra Datatilsynets direktør.

PR/Datatilsynet
Foto: PR/Datatilsynet

I begyndelsen af 2019 anmodede Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering om et høringssvar fra Datatilsynet til dele af en ny lov på beskæftigelsesområdet.

Nye oplysninger viser dog, at yderligere dele af lovforslaget kan have betydning for behandling af personoplysninger. Det betyder, at Datatilsynet skal udarbejde en ny udtalelse om lovforslaget.

Det oplyser tilsynet på sin hjemmeside.

"Det er rigtig ærgerligt for alle parter, at Datatilsynet ikke i første omgang blev gjort opmærksom på alle de relevante dele af lovforslaget – det er jo både i borgernes og de involverede myndigheders interesse, at vi får fanget det i tide, hvis der er noget i et lovforslag, der kan være i strid med de databeskyttelsesretlige regler. Derfor ser vi nu på lovforslaget og loven igen," siger Datatilsynets direktør Cristina Angela Gulisano.

På grund af omfanget af den nye hovedlov på beskæftigelsesområdet, der i alt fylder cirka 1000 sider, bad Datatilsynet om, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering udpegede de relevante dele af lovforslaget i forhold til behandling af personoplysninger.

GDPR-regler fylder et år: "Dem der sagde at verden gik under har været lige hurtige nok"

KMD anmeldt til Datatilsynet for sikkerhedshændelse

Datatilsynet undersøger turistorganisations brug af Eboks

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger