ITWatch

IBM skal udvikle digitale certifikater for styrelse

It-selskabet skal sammen med Fødevarestyrelsen udvikle digitale eksportcertifikater, der skal lette byrder for danske virksomheder.

Mary Altaffer/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Mary Altaffer/AP/Ritzau Scanpix

En ny aftale mellem IBM og Fødevarestyrelsen skal bane vejen for digitale eksportcertifikater.

Målet med samarbejdet er at digitalisere ansøgninger og sagsbehandling af en række af styrelsens certifikater fra næste år.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

"Det vil lette arbejdet for rigtig mange virksomheder. Danske fødevarer bliver efterspurgt i hele verden, og det er vores job at gøre det så nemt som muligt for ambitiøse virksomheder at komme ud over landets grænser," udtaler kontorchef i Fødevarestyrelsen, Lilian Noer, i meddelelsen.

Digitaliseringen er et led i regeringens strategi for Danmarks digitale vækst. Det forventes at tage halvandet år fra digitaliseringen af den første type eksportcertifikat til manøvren er fuldt gennemført på området.

På trods af digitaliseringen af eksportcertifikater kræver det dog også en aftale med landene, der eksporteres til, før løsningen kan foregå fuldt ud elektronisk.

Derfor vil Fødevarestyrelsen, når systemet er færdigudviklet, indgå aftaler med landene om brugen af de digitale certifikater.

IBM vinder Kombit-udbud til en halv milliard

IBM scorer millionudbud og ønsker at hente flere opgaver i det offentlige

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger