ITWatch

Datatilsynet kritiserer Erhvervsstyrelsen for at offentliggøre personfølsomme oplysninger

Erhvervsstyrelsen har ulovligt offentliggjort personoplysninger, lyder det fra Datatilsynet ifølge Version2.

PR/Datatilsynet
Foto: PR/Datatilsynet

Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Erhvervsstyrelsen.

Det skriver Version2 med henvisning til en sag, hvor borgeren Anders Friis havde klaget over, at styrelsen havde behandlet og offentliggjort hans navn, adresse og oplysninger om religiøs overbevisning i form af hans tidligere tilknytning til folkekirken.

"Datatilsynet [finder], at Erhvervsstyrelsen ikke har haft et behandlingsgrundlag i databeskyttelsesforordningens artikel 6 og 9 til registrering og offentliggørelse af personoplysninger om klagers navn, adresse og oplysninger om klagers religiøse overbevisning, hvilket giver Datatilsynet anledning til at udtale alvorlig kritik," lyder det ifølge Version2 i afgørelsen, som dog ikke har resulteret i en bøde.

Konkret var Anders Friis' oplysninger offentliggjort på Det Centrale Virksomhedsregister - cvr - fordi han har været medlem af folkekirkens menighedsråd i Hornstrup sogn. I cvr stod han og aandre medlemmer som ejere af den kirkekasse, der hører under meninghedsrådet.

Styrelsen vurderede, at der var pligt til at registrere de personfølesomme oplysninger på de såkaldt reelle ejere af kirkekassen, fordi vurderingen var, at kirkekassen var omfattet af fondsloven. Men det viste sig at være forkert.

IT-Branchen undskylder sikkerhedsbrist

DI: Bødeniveauet for GDPR-overtrædelse virker voldsomt

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger