ITWatch

Skatteminister vil forhindre it-fiaskoer med enklere love

Lovgivning skal i stigende grad tilpasses it-systemerne, påpeger skatteminister Karsten Lauritzen (V) i forbindelse med det nye gældsinddrivelsessystem.

Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Det er nødvendigt med en mere enkel lovgivning, hvis man vil forhindre nye statslige it-fiaskoer.

Sådan lyder konklusionen fra skatteminister Karsten Lauritzen (V) overfor Finans.

De sidste små fire år har han haft ansvar for skattevæsenets problemfyldte it-systemer. I år bliver det nye gældsindrivelsessystem rullet ud, efter man skrottede forgængeren EFI.

Det nye system har medført hele 26 forenklinger af loven, så den er lettere at arbejde med digitalt.

"Den digitale arv, som Skat bærer rundt på, vil tvinge fremtidige skatteministre til at forenkle reglerne. Ellers risikerer vi, at systemerne ikke fungerer," siger Karsten Lauritzen til Finans med henvisning til de milliarddyre forsinkelser.

Han får opbakning af Netcompanys chef André Rogaczewski, der står for at udvikle det nye gældsinddrivelsessystem.

I forvejen er der bredt fokus på problemstillingen på Christiansborg. I starten af 2018 indgik et flertal således en aftale om digitaliseringsklar lovgivning. Aftalen er et forsøg på at at rydde ud i regeljunglen, afbureaukratisere og generelt gøre lovgivningen mindre kompleks, og den betyder, at al ny lovgivning fra 1. juli 2018 har skullet være digitaliseringsklar.

Løhde om digitaliseringsklar lovgivning: Vi øver os stadig

Her er Digitaliseringsstyrelsens dagsorden for 2019 

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs