ITWatch

Opdatering lukker Sundhedsplatformen ned i 16 timer

Når Sundhedsplatformen i den kommende weekend skal opdateres, bliver it-systemet lukket ned i 16 timer. I den tid skal alt noteres med pen og papir, skriver Version2.

Foto: Jens Dresling/Ritzau/

En ny opdatering af Sundhedsplatformen betyder, at sygehusene i Region Sjælland og Region Hovedstaden må klare sig uden it-systemet i 16 timer i den kommende weekend.

Imens opdateringen bliver gennemført, skal sygehusene notere alt med pen og papir, skriver Version2.

Opdateringen sker samtidig med en implementering af det nye landspatientregister, LPR3. Opdateringen af Sundhedsplatformen skulle have været foretaget i novemeber, men i august blev det besluttet at flytte opdateringen til februar, så man kunne opdatere både landspatientregistret og Sundhedsplatformen samtidig.

Kim Veber Carlsen, der er enhedschef hos Center for It, Medico og Telefoni (CIMT) i Region Hovedstaden og ansvarlig for implementeringsopgaven, forventer, at der vil være 6.500 patienter på sygehusene, imens Sundhedsplatformen er ude af drift. Data fra disse patienter skal efterfølgende ind manuelt i den nye version af Sundhedsplatformen, når opdateringen er færdig.

"Til den tid har vi så 16 timers dokumentation, som skal ind i SP2018 (den nye version af Sundhedsplatformen, red.), og det forventer vi vil tage cirka seks timer, hvor vi har læger, sygeplejersker og sekretærer på alle hospitaler og sygehuses afdelinger, der skal opdatere journalerne på de 6.500 indlagte," siger Kim Veber Carlsen til Version2.

Ingen it-organisationer er inviteret til møde om fremtidens sundhedssystem

SF ønsker som blå blok et fælles sundheds it-system

Sundhedsplatformen kan komme i klemme i valgkampen

Ekspertråd anbefaler planlagt opdatering af Sundhedsplatformen 

Blå blok vil give dødsstødet til Sundhedsplatformen 

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs