ITWatch

IT-Branchen: Milliardstort it-udbud på vej

I januar er SKI klar med et stort it-udbud, der omfatter blandt andet en række cloud-løsninger, skriver IT-Branchen i sit nyhedsbrev.

Foto: PR/IT-Branchen

"I januar offentliggør SKI udbudsmaterialet til 02.19 SaaS-Cloud, der dækker en række services og ydelser indenfor ASP/Cloud området."

Det skriver IT-Branchen i sit seneste nyhedsbrev.

Det er en af SKIs it-rammeaftaler, som sendes i genudbud. Rammeaftalen 02.19 dækker færdigudviklede softwareservices på abonnementslignende vilkår, hedder det.

"Aftalen er en af SKI’s allerstørste rammeaftaler målt på omsætning, og der er i aftalens levetid blevet omsat for flere milliarder kroner," skriver ITB, der venter, at aftaleteksen ligger klar i april.

"SKI har med denne rammeaftale over en længere periode opbygget velfungerende kommercielle markeder for en lang række standardløsninger leveret som SaaS. Markedet for cloud-baserede løsninger er vokset, også i det offentlige i de seneste år, og der er ingen tvivl om, at det fortsat vil være et stort marked," hedder det fra IT-Branchen.

"02.19 er et rigtig godt eksempel på, hvordan det offentlige kan indkøbe standardsystemer og samtidig understøtte et konkurrencepræget marked, ligesom det kan fungere som et godt værktøj for både leverandører og myndigheder," lyder det fra Martin Jensen Buch, chefkonsulent i IT-Branchen.

ITB venter, at det kommende udbud vil gøre det lettere for flere bydere at byde ind på opgaverne, så de ikke koncentreres på få spillere.

Kombit strammer op efter læk af persondata 

Computer med 20.000 borgeres personoplysninger er blevet stjålet 

Mere fra ITWatch

It-leverandør kritiserer offentlige indkøb

Det offentlige er for dårlige til at leve op til deres egne intentioner om at foretage grønne indkøb, mener flere virksomheder, der i følge dem selv står klar med produkterne.

Bæredygtighed mangler i offentlige udbud

Der er langt mellem ord, der lægger sig op ad bæredygtighed, i de offentlige udbud, mener en ph.d.-forsker, der i et projekt er ved at under søge de offentlige indkøb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs