Lars Frelle opfordrer til at øge digitaliseringen

Direktøren for DI Digital vil have bragt den offentlige digitalisering "til næste trin." Men det kræver langt flere investeringer i sikkerhed, siger han.
Foto: PR / DI
Foto: PR / DI

Politikerne bør skrue op for digitaliseringen i den offentlige sektor. Sådan lyder opfordringen fra direktør for DI Digital Lars Frelle-Petersen i et interview med Berlingske Business.

"Vi vil gerne se den offentlige digitalisering bragt til næste trin, hvor borgerne kan opleve digital sagsbehandling, få indsigt i sagsforløb undervejs og i højere grad få adgang til data. Der ligger en stor opgave i bedre service og digital omstilling til borgernes fordel, så man skaber øget transparens om offentlige opgaver," påpeger han og fortsætter:

"Flere åbne, offentlige data kan bringe os fremad, f.eks. transport- og sundhedsdata, som også private virksomheder kan få adgang til. De har ingen interesse i personfølsomme oplysninger om den enkelte, men i oplysninger, som kan hjælpe med at udvikle nye produkter. Den balance skal Danmark finde nationale løsninger på."

Han understreger overfor Berlingske Business, at der naturligvis skal investeres langt mere i sikkerhed, ligesom danskerne skal på livslang efter- og videreuddannelse.

Lars Frelle-Petersen har en fortid som embedsmand. Inden han kom til lobbyorganisationen DI var han i Finansministeriet og inden da direktør i Digitaliseringsstyrelsen.

Erhvervslobby glæder sig over åbenhed om Kombit - men er uenige om timingen

Klumme: Lad mobilen blive i penalhuset 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også