ITWatch

Smart city-projekter bliver ikke evalueret

Kommunerne sætter gang i mange smart city-pilotprojekter, men ifølge en ny undersøgelse bliver projekterne kun sjældent evalueret, skriver Version2.

Foto: PR/KL

De danske kommuner arbejder meget forskelligt med smart city-begrebet, som skal bidrage med datadrevne løsninger til optimering af byerne. Kommunerne har typisk mellem fem og ti pilotprojekter i gang, men en ny undersøgelse fra Signify viser, at projekterne ikke bliver strategisk evalueret, og det kun er få projekter, der opskaleres til drift.

Det skriver Version2.

Det er også en udfordring, at kommunerne har gang i mange forskellige projekter, hvilket gør det svært at udvikle platforme på tværs af kommunene. I Aarhus har man eksempelvis fokus på en IoT-platform med sensordata, mens man i Aalborg har fokus på hardware.

Meldingen fra KL er dog, at det er kommunernes eget ansvar at lave tværgående projekter.

"I KL rådgiver vi kommunerne om smart city-løsninger, men vi er ikke sat i verden for at udvikle egne platforme. Der findes flere it-driftsfællesskaber, fx OS2, som kunne være oplagte til at lave mere konkrete tekniske smart city-løsninger på tværs af kommunerne," siger Anne Marie Carstens, specialkonsulent i KL, til Version2.

Københavns Kommune opretter nyt kontor for digitalisering

Brugerne bliver væk fra københavnsk smart city-platform 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs