ITWatch

Nye penge til Sundhedsplatformen

Millionbevilling skal gøre Sundhedsplatformen mere brugervenlig, lover Region Sjælland.

Foto: ritzau/Jens Dresling

Region Sjælland afsætter nu et millionbeløb på at gøre Sundhedsplatformen mere brugervenlig. Seks af Regionsrådets partier har underskrevet en politisk aftale, som skaffer mellem fem og ti millioner kroner til indsatser, der skal gøre det elektroniske journalsystem mere brugervenligt for personalet på regionens sygehuse, skriver regionen.

Aftalen er en ændring af Region Sjællands budgetaftale for 2018, som et bredt flertal står bag, hedder det.

De kommer oveni de fem millioner kroner til tilpasninger af Sundhedsplatformen i budgetaftalen for 2019, som blev indgået i august.

Der var oprindeligt afsat 3,5 millioner kroner af sygehusenes egne budgetter på en "anerkendelse af medarbejdernes indsats" i forbindelse med indførelsen af Sundhedsplatformen.

Tina Boel, der er udvalgsformand for styregruppen for Sundhedsplatformen i Region Sjælland, siger om bevillingen:

"Sundhedsplatformen skal være en hjælp i hverdagen, der giver lægerne mere tid til patienterne. I en tid hvor økonomien er under pres, ønsker vi heller ikke at belaste sygehusenes budgetter yderligere. Derfor har vi valgt at ændre budgetaftalen for 2018," siger Tina Boel.

Uddannelsen af personalet i brug af Sundhedsplatformen kommer til at ske i to omgange og vil omfatte "lægerne og resten af det kliniske personale," hedder det.

"Så vi skruer op for hjælpen til personalets daglige arbejde med Sundhedsplatformen og går bort fra den gamle aftale om at prioritere 3,5 millioner kroner fra sygehusenes egne budgetter. Jeg synes, vi er landet på en god aftale, der vil give forbedringer for vores medarbejdere, for sygehusene og for borgerne, siger Tina Boel.

Pengene i den nye aftale hentes indenfor regionens anlægsramme for 2018. Derved kommer tilpasningerne af Sundhedsplatformen ikke til at belaste sygehusenes budgetter, skriver regionen i en meddelelse.

Regionsrådsformand: Optimalt med to EPJ-systemer på landsplan 

Minister ser klare fordele i national EPJ-platform 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs