ITWatch

Rekordansøgning til IT Universitet - også af kvinder

Igen i år sætter antallet af ansøgere på IT Universitetet rekord og andelen af kvinder stiger tilsvarende.

Foto: PR/ITU

11 procent flere har søgt ind i år. Samtidig er andelen af kvindelige ansøgere steget fra 22 til 28 procent.

Det er status på IT Universitetet efter fristen for at ansøge i dag udløb klokken 12.

Det skriver universitetet i en meddelelse.

Antallet af førsteprioritetsansøgninger er steget fra 707 sidste år til 785 i år – en stigning på 11 procent. Softwareudvikling og Data Science er de to mest populære uddannelser med henholdsvis 310 og 185 førsteprioritetsansøgere, fremgår det.

”Det er enormt positivt, at de unge har fået øjnene op for it-uddannelserne. Der er behov for digitale kompetencer i alle brancher, så de kommende kandidater får en uddannelse med gode fremtidsudsigter,” siger studiechef Lene Rehder.

På tilsvarende vis stiger antallet af kvinder fra 22 pct. af alle ansøgere til 28 pct.

"Digitale teknologier påvirker i stigende grad vores samfund og vores hverdagsliv, og derfor er det vigtigt, at både kvinder og mænd taler teknologiens sprog og dermed kan være med til at præge den teknologiske udvikling," siger Lene Rehder. 

Sorte skyer

Men det er ikke lutter lykke. Som ITWatch kunne fortælle i juni, så afviser ITU en lang række ansøgere, selvom der er betydelig mangel på it-folk på markedet. Og universitetet mangler penge, forklarede rektor Mads Tofte til ITWatch til dette års folkemøde.

"Jeg syntes, det er vigtigt, når der nu er så stor efterspørgsel efter it-folk, og samtidig er så sorte skyer på himlen, skal jeg råbe op," sagde Mads Tofte til ITWatch.

"Udadtil ser det fantastisk ud, ansøgerne står i kø, vi er mere populære end nogensinde, men jeg er nødt til at sige, at det reelle billede er noget mere dystert i den forstand, at fortsætter vi som nu, kommer vi ikke til at fortsætte i den nuværende form."

Han forklarede, at IT Universitetet kommer til at afvise mange ansøgere på grund af pengemangel samt at man i dag finansierer en del af den forskning på universitetet fra stedets egenkapital, hvilket han ser som uholdbart.

Uden nye penge skærer IT-Universitetet ned næste år 

Erhvervsministeren vil flytte uddannelsespenge til it-uddannelser 

 

 

 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs