ITWatch

Hovedmistænkt møder ikke op til domsafsigelse i bestikkelsessag

Den tidligere it-driftschef i Region Sjælland dukker ikke op i Retten i Glostrup, når der i dag kl. 16.30 afsiges dom i en af danmarkshistoriens største sager om bestikkelse af offentligt ansatte. Anklagemyndigheden anser ham for at være hovedmand i sagen og kræver 2,5 års fængsel.

Når Retten i Glostrup kl. 16.30 afsiger dom i den vidt omtalte bestikkelssag omhandlende tidligere Atea-ansatte og ledende it-medarbejdere i Region Sjælland, så møder sagens hovedmistænkte ikke selv op til domsafsigelsen.

Det skriver Børsen.

Der er tale om den tidligere it-driftschef i Region Sjælland René Clausen, som af Anklagemyndigheden anses for at være den hovedansvarlige og kræves idømt den strengeste straf af de syv mistænkte. I alt kræver specialanklager Jørn Thostrup, at René Clausen idømmes 2,5 års ubetinget fængsel.

Idet den anklagede ikke selv møder op i retten, er det op til hans forsvarer Andro Vrlic at modtage dommen på vegne af hans klient. Og forsvaren finder det besynderligt, at René Clausen anses for værende den hovedansvarlige i sagen, da flere af den anklages chefer i et vist omfang deltog i flere af anklagepunkterne.

"Som underordnet medarbejder må man gå ud fra, at chefen har sit bagland i orden. Når man tager af sted med sin chef, og chefen er med til at planlægge rejsen og er med ude at spise, så ligger der deri også en godkendelse af udgiftsniveauet," siger Andro Vrlic til Børsen.

Ateas koncernchef forud for afgørelse i bestikkelsessag: Vi tager ansvaret 

Dommens dag i Danmarks største bestikkelsessag 

Atea har ikke hensat midler til bestikkelsesdom 

Region H skal kunne rykke hurtigere gennem outsourcing 

Mere fra ITWatch

Canopylab har kurs mod tvangsopløsning

Virksomheden med den omdiskuterede iværksætter og tidligere næstformand for DI Digital, Sahra-Josephine Hjort i front, har ikke afleveret sit årsregnskab til tiden og nærmer sig derfor tvangsopløsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs