ITWatch

Ateas koncernchef forud for afgørelse i bestikkelsessag: Vi tager ansvaret

Ateas øverste chef tager i en kronik i Berlingske Business ansvaret for den situation, som den højt profilerede bestikkelsessag har sat alt fra virksomheden til kunderne i – uanset udfaldet. Han mener dog, at det er positivt, at reglerne nu er trukket tydeligt op.

Foto: Jyllands-Posten

Koncernchefen for det samlede Atea, Steiner Sønsteby, erkender, at ansvaret for den stort omtalte bestikkelssesag ligger hos Atea. Han mener dog, at sagen har givet anledning til en art selvransagelse i hele erhvervslivet, og i særdeleshed it-branchen, når det kommer til den måde leverandører og kunder omgås hinanden.

Sådan lyder det fra Steiner Sønsteby i en kronik i Berlingske Business.

"Jeg tror ikke, at grænserne for repræsentation og samarbejde mellem kunder og leverandører har været trukket tydeligt nok op – eller har været tydeligt forstået. Forhåbentlig vil sagen skabe mere klarhed, og det er uden tvivl positivt for alle, at regler og grænser for gaver, rejser og anden repræsentation er krystalklare, og at alle er bekendt med dem," skriver han i kronikken, hvor han samtidig understreger, at Atea som virksomhed har taget store skridt for at komme til bunds i sagen.

Steiner Sønsteby fremhæver blandt andet i kronikken, at det var interne undersøgelse hos Atea selv, som blev sat i værk, efter han selv tiltrådte som koncernchef og Morten Felding som dansk landechef i sommeren 2014, der i sidste ende fik sagen til at rulle. Dog var det ikke Atea, men Region Sjælland, som efter en varsling fra Atea, valgte at gå til politiet – hvilket Sønsteby erkender, at Atea selv burde have gjort til at starte med.

Han fremhæver, at Atea på bagkant af sagen har implementeret compliance-programmet ISO 37001, som er den højeste internationale anti-bestikkelsescertificering. Han fremhæver, at man hele vejen igennem har forsøgt at være transparente og tage ansvar for den situation,  som Atea, kunderne, de ansatte, selskabets partnere og aktionærer er havnet i som følge af sagen.

Ateas topchef efter rødt kvartalsregnskab: Mit ansvar at omstillingen først kommer nu 

Dommens dag i Danmarks største bestikkelsessag 

Atea risikerer bøde i millionklassen i bestikkelsessag 

TDC-topchef bedst lønnet tech-chef i Norge 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs