ITWatch

Sundhedsplatformen kan koste Rigshospitalet millioner

Hospitalerne i det østlige Danmark oplever over en bred kam nedgang i aktivitetsniveauet på grund af Sundhedsplatformen. Det kan i værste fald betyde tabte indtægter i den trecifrede millionklasse.

ritzau/Jens Dresling
Foto: ritzau/Jens Dresling

Rigshospitalet alene står ifølge en prognose til at mangle 240 mio. kr. i regnskabet, når 2018 er omme. Den tabte omsætning kan direkte relateres til aktivitetsnedgangen på hospitalet som følge af implementeringen af Sundhedsplatformen.

Det skriver Version2.

I alt ventes hospitalet ifølge prognosen at opleve en samlet nedgang på 600 mio. kr. i det såkaldte DRG-regnskab, som er det system, som bruges til at taksere hospitalernes arbejde, når der skal afregnes med regionerne. Gennem systemet får hospitalerne udbetalt 40 pct. af DRG-taksten – i dette tilfælde 600 mio. kr.

"Den primære udfordring i 2018 bliver fortsat hospitalernes aktivitet, som har været reduceret i en længere periode i kølvandet på implementering af Sundhedsplatformen. Dette har potentielt konsekvenser både i forhold til statslig finansiering, kommunal medfinansiering og indtægter vedrørende behandling af patienter fra andre regioner," lyder det i Region Hovedstadens seneste økonomirapport.

I Region Hovedstaden forventer man dog, at det vil lykkes at rette op på det lave aktivetsniveau inden udgangen af 2018.

Direktør erkender: Vi er ikke nået i mål med Sundhedsplatformen

Regioner kan først slippe fejlbehæftet it-system i 2022

Sundhedsplatform splitter læger og region: Drop den, opfordrer talsmand

It-bevilling ædt op af lavere produktivitet som følge af Sundhedsplatformen

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger