ITWatch

Sundhedsplatformen kan koste Rigshospitalet millioner

Hospitalerne i det østlige Danmark oplever over en bred kam nedgang i aktivitetsniveauet på grund af Sundhedsplatformen. Det kan i værste fald betyde tabte indtægter i den trecifrede millionklasse.

Foto: ritzau/Jens Dresling

Rigshospitalet alene står ifølge en prognose til at mangle 240 mio. kr. i regnskabet, når 2018 er omme. Den tabte omsætning kan direkte relateres til aktivitetsnedgangen på hospitalet som følge af implementeringen af Sundhedsplatformen.

Det skriver Version2.

I alt ventes hospitalet ifølge prognosen at opleve en samlet nedgang på 600 mio. kr. i det såkaldte DRG-regnskab, som er det system, som bruges til at taksere hospitalernes arbejde, når der skal afregnes med regionerne. Gennem systemet får hospitalerne udbetalt 40 pct. af DRG-taksten – i dette tilfælde 600 mio. kr.

"Den primære udfordring i 2018 bliver fortsat hospitalernes aktivitet, som har været reduceret i en længere periode i kølvandet på implementering af Sundhedsplatformen. Dette har potentielt konsekvenser både i forhold til statslig finansiering, kommunal medfinansiering og indtægter vedrørende behandling af patienter fra andre regioner," lyder det i Region Hovedstadens seneste økonomirapport.

I Region Hovedstaden forventer man dog, at det vil lykkes at rette op på det lave aktivetsniveau inden udgangen af 2018.

Direktør erkender: Vi er ikke nået i mål med Sundhedsplatformen 

Regioner kan først slippe fejlbehæftet it-system i 2022 

Sundhedsplatform splitter læger og region: Drop den, opfordrer talsmand 

It-bevilling ædt op af lavere produktivitet som følge af Sundhedsplatformen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs