ITWatch

Sundhedsplatformen kan koste Rigshospitalet millioner

Hospitalerne i det østlige Danmark oplever over en bred kam nedgang i aktivitetsniveauet på grund af Sundhedsplatformen. Det kan i værste fald betyde tabte indtægter i den trecifrede millionklasse.

ritzau/Jens Dresling
Foto: ritzau/Jens Dresling

Rigshospitalet alene står ifølge en prognose til at mangle 240 mio. kr. i regnskabet, når 2018 er omme. Den tabte omsætning kan direkte relateres til aktivitetsnedgangen på hospitalet som følge af implementeringen af Sundhedsplatformen.

Det skriver Version2.

I alt ventes hospitalet ifølge prognosen at opleve en samlet nedgang på 600 mio. kr. i det såkaldte DRG-regnskab, som er det system, som bruges til at taksere hospitalernes arbejde, når der skal afregnes med regionerne. Gennem systemet får hospitalerne udbetalt 40 pct. af DRG-taksten – i dette tilfælde 600 mio. kr.

"Den primære udfordring i 2018 bliver fortsat hospitalernes aktivitet, som har været reduceret i en længere periode i kølvandet på implementering af Sundhedsplatformen. Dette har potentielt konsekvenser både i forhold til statslig finansiering, kommunal medfinansiering og indtægter vedrørende behandling af patienter fra andre regioner," lyder det i Region Hovedstadens seneste økonomirapport.

I Region Hovedstaden forventer man dog, at det vil lykkes at rette op på det lave aktivetsniveau inden udgangen af 2018.

Direktør erkender: Vi er ikke nået i mål med Sundhedsplatformen

Regioner kan først slippe fejlbehæftet it-system i 2022

Sundhedsplatform splitter læger og region: Drop den, opfordrer talsmand

It-bevilling ædt op af lavere produktivitet som følge af Sundhedsplatformen

Forsiden lige nu

Skat udviklede ny softwarerobot på 14 dage

En bunke på 30.000 mindre sager hos Skat blev sidste år startskuddet til at udvikle en softwarerobot, der kunne tage sig af sagsbehandlingen. I dag har Skatteforvaltningen etableret et kontor med 11 medarbejdere til at udvikle automatiseringsløsninger.

Microsoft omrokerer på direktionen i Danmark

Microsoft Danmark ryster posen og skifter ud på direktørposter. Det betyder, at der kommer nye chefer i spidsen for it-selskabets kommercielle salg samt for det tekniske løsningssalg.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger