ITWatch

Konkurrent langer ud efter Systematics pris på projekt i Region Syddanmark

Svenske Cambio undrer sig over Systematics pris i EPJ-udbud i Region Syddanmark. "Overordentligt svært, hvis ikke umuligt" at levere tilfredsstillende til den pris, lyder det fra Cambio-direktør.

Steffen Lerche er adm. direktør for den danske del af Cambio. | Foto: PR/Cambio

Systematic løb i sidste uge med sejren i udbuddet om at levere Region Syddanmarks nye elektroniske patientjournalsystem (EPJ). Samtidig bevilligede regionsrådet 252,8 mio. kr. over de næste tre år til anskaffelse og idrifttagning af det nye system i regionen.

Den pris er endog meget lav, mener konkurrenten Cambio. Det skriver Computerworld.

"Jeg kan med sikkerhed sige, at vi ikke vil være i stand til at gennemføre sådan et projekt tilfredsstillende til den pris. Jeg kan ikke med sikkerhed vurdere, hvorvidt en konkurrent kan, men jeg vurderer, at det vil være overordentligt svært, hvis ikke umuligt," udtaler Cambios danske direktør, Steffen Lerche, til Computerworld.

Han fastslår, at han ikke kender den endelige pris, som løsningen fra Systematic vil koste Region Syddanmark, men med afsæt i den såkaldte udbudstekniske pris, vurderer han, at Cambio skulle skære flere hundrede millioner kroner af sin pris for at matche konkurrentens.

Direktør for Systematic, Michael Holm, ønsker ifølge Computerworld ikke at forhold sig til konkurrentens kritik. Overfor ITWatch fastslog Michael Holm efter udbudssejren, at selskabet nu for alvor sætter jagten ind på udenlandske udbud.

"Det betyder meget rent eksport- og markedsmæssigt, at vi nu leverer til en hel landsdel," lød det fra Michael Holm.

Region gennemgår Sundhedsplatformen for skjulte driftsomkostninger 

Udskældt it-system til hospitalerne var dyrt 

Taberen til Systematic ærgrer sig

Systematic vinder syddansk storordre 

Mere fra ITWatch

Klumme: Sådan hjælper vi generation Z godt i gang

En ny generation er på vej på arbejdsmarkedet, og dens opfattelse af det gode arbejdsliv betyder, at virksomheder bør genoverveje deres tilgang til HR og ansættelsesformer, lyder det fra Milestone Systems’ Simon Thule Viggers i denne klumme.

Damgaard-selskab lancerer ny løsning

It-selskabet Uniconta, som Erik Damgaard har grundlagt og er direktør for, er klar med en ny løsning, der skal styrke selskabets position blandt små selvstændige.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs