ITWatch

Kombit: Kommunerne har sparet en mia. på os

Kombit siger til Computerworld, at man har sparet kommunerne for en mia. kr. ved at bryde KMD´s monopol.

Kombits hovedkontor | Foto: Google Maps

Kombits entre på markedet for it-løsninger til kommunerne har sparet dem for mange penge.

Det siger Kombit selv overfor Computerworld.

Monopolbruddet, der har fundet sted siden etableringen af Kombit i 2009, har sendt flere leverandører ind i manegen, der har budt ind på kommunale it-opgaver.

Kombit vurderer i dag, at man har sparet kommunerne for et milliardbeløb, siger Kombits projektdirektør og CIO hos Kombit Peter Lykke Egelund.

"Kommunernes regning er begyndt at gå nedad. De samlede monopolløsninger kostede vel omkring to milliarder kroner om året. Når vi er færdige, er vi tættere på en milliard kroner. Det er kun på it-drift. Derudover er der genvistpotentialer på for eksempel fagsystemerne, som meget gerne skulle høste en anselig sum gevinster hos kommunerne," siger han til Computerworld.

Digitaliseringsboss fejer Frelle-kritik af banen: Mener ikke offentligt it er stivnet 

Lars Frelle: Offentlig it er fastlåst i en stivnet rolle 

 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs