ITWatch

Nyt it-system til patienter lader vente på sig

Selvom it-systemet Sundhedsplatformen er i brug i Region Hovedstaden og Region Sjælland, så bliver patienternes udgave - Min Sundhedsplatform - først implementeret til næste år.

Gitte Fangel, klinisk it-chef i Region Hovedstaden. | Foto: PR/Region H

Et system der kan hjælpe dig med at booke tid hos ambulatoriet, holde overblik over din medicin og endda lave konsultationer over mobilskærmen. Det er, hvad patienterne i Region Hovedstaden og Sjælland kan se frem til med it-systemet Min Sundhedsplatform.

Men den lader vente på sig. Og det er der ifølge Gitte Fangel, der er klinisk it-chef i Region Hovedstaden, god grund til. Man har nemlig ville være helt sikker på, at hospitalernes Sundhedsplatform, samt lægerne, har været helt klar til den nye kommunikation med patienterne.

"Vores pilotprojekter har vist, at vi skal ændre på funktionaliteten i Min Sundhedsplatform. Og det går vi så i gang med på tværs af regionerne," siger Gitte Fangel til DR P4 København

Hos Danske Patienter fokuserer man på, at Min Sundhedsplatform kan blive så stor en gevinst for patienten, at man gerne vil vente lidt. Det vigtigste er, at det overhovedet kommer, siger Annette Wandel, der er vicedirektør hos Danske Patienter.

Danske Patienter holder dog øje med, at it-systemet ikke taber en gruppe patienter på gulvet, eller på anden måde ikke formår at leve op til den kommunikation, den skal kunne give mellem patient og læge.

"Det er rigtig vigtigt, at man følger det her tæt, så man får fulgt op på, om nogen patienter kommer i klemme og har brug for hjælp. For det hele skal være let tilgængeligt for alle patienter," siger Annette Wandel til DR P4 København

Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR København.

Overlæge: Sundhedsplatformen skyld i stribevis af fejl

Direktør for sundhedsplatform fik 100.000 kroner i bonus

Regionsrådsformand om bonus: Ikke praksis jeg vil udbrede

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs