ITWatch

Nyt sekretariat skal understøtte arbejdet med digitaliseringsklar lovgivning

Et nyt sekretariat under Digitaliseringsstyrelsen skal hjælpe ministeriernes lovarbejde med at leve op til den politiske målsætning om digitaliseringsklar lovgivning.

De danske lovgivere kan fremover søge råd og vejledning hos det nye 'sekretariat for digitaliseringsklar lovgivning' under Digitaliseringsstyrelsen i deres arbejde mod at leve op til politikernes ambitioner om digitaliseringsklar lovgivning pr. 1. juli 2018.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside.

Sekretariatets opgave bliver blandt andet at "følge op på, om konsekvenser af ny lovgivning bliver tilstrækkeligt belyst, og om digitalisering er tænkt ind i lovforslaget fra start."

Derudover skal sekretariatet også sikre, hvorvidt det er muligt at understøtte de vedtagne regler digitalt, om eksisterende it-systemer forsat kan anvendes, og hvad tidshorisonten er for systemtilpasninger.

For at sikre dette bliver det også sekretariatets opgave at screene lovudkast og undesøge, hvilke implikationer der kan være forbundet med det.

Digitaliseringsstyrelsen oplyser ikke, hvor mange medarbejdere der fremover kommer til at sidde i sekretariatet.

Større ansvar til Statens IT vil spare det offentlige for trecifret millionbeløb

Her er leverandørerne bag de fire it-projekter med rødt lys 

Styrelse om fordobling af problematiske it-projekter: Udtryk for udfordringer og risici der skal håndteres 

Rikke Zeberg i debat om offentlig digitalisering: Vi skal rive siloer ned 

Mere fra ITWatch

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs