ITWatch

Tech-studievært i spidsen for indsats for dataetik

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har sat en kendt radiovært i spidsen for et udvalg, der skal danne rammer for god dataetik, skriver Berlingske.

Hvordan skal det offentlige bruge data og hvem skal have adgang til det. I en aktuel sag er Gladsaxe ude med ambitioner om, at sammenkøre registre, der skal udvælge borgere, som skal under særlig overvågning, da de kan ende med at løbe ind i problemer, men må man overhovedet det og er det god etik?

Det er sådanne sager regeringen ønsker at få indspark til fra et nyt udvalg for god dataetik.

Det skriver Berlingske.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har derfor udpeget tech-ekspert Christiane Vejlø som formand for udvalget. Hun er kendt som vært i radioprogrammet "Elektronista" på Radio24Syv.

"Vi kan se, at mulighederne for digitalisering og data er enorme. Men der er hele tiden en offentlig debat om dataetik, og hvilken rolle teknologi og data skal spille i vores liv," siger Brian Mikkelsen til avisen.

Han nævner blandt andet, at nogle beslutninger fremover skal tages af algoritmer og ikke mennesker og at det rejser dilemmaer.

Dataetik på dagsordenen til ny konference

Da direktionsmedlemmerne rejser sig op har flest slips på 

 

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs