ITWatch

Folketinget fik forkerte oplysninger om valgsystem

Det er et selskab med rødder i Curaçao, der skal udvikle det nye danske valgsystem, skriver Politiken. Tidligere har Folketinget fået at vide, at selskabets ejerstruktur fører til London.

Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Først fik Folketinget at vide af DXC Technologys, at ejerne af Smartmatic - DXC's underleverandør til et nyt valgsystem - hører hjemme i London.

Men ifølge Poltiken er de folkevalgte blevet vildledt, fordi firmaets reelle struktur leder til den lille ø Curaçao ud for Venezuela.

Det er dog ikke et krav i udbudslovgivningen ifølge hverken Kombit eller "en række eksperter," som Politken har talt med, at man undersøger de endelige ejerforhold.

ITWatch har den seneste uge beskrevet, hvordan Enhedslistens Stine Brix har stillet en række kritiske spørgsmål til Kombits udbudsproces, hvor DXC Technology og underleverandøren Smartmatic blev valgt.

Med Stine Brix' egne ord har hun fået henvendelser om, at der "har været tilfælde af korruption og brug af skattely."

Kombit har afvist al kritik overfor ITWatch og fremhævet, at man har fulgt udbudsloven "til punkt og prikke."

Til Politiken fastholder Stine Brix, at der er noget lorent ved processen.

"Jeg sidder tilbage med en oplevelse af, at man enten er meget sjusket eller bevidst forsøger at skjule noget," siger hun.

Kombit afviser al kritik af udbud af valgsystem

Politiker sætter spørgsmålstegn ved leverandør af valgsystem

Her er hovedpunkterne i Kombits redegørelse 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs