Tre leverandører prækvalificeret til stort offentligt udbud

Tre it-selskaber er blevet valgt til at komme med bud på en ny landsdækkende telemedicinsk løsning.
Foto: /ritzau/Tariq Mikkel Khan
Foto: /ritzau/Tariq Mikkel Khan

Først var de otte, nu er der tre leverandører tilbage. Systematic med Trifork og Netic som underleverandører, Imatis samt KMD med underleverandørerne OpenTeleHealth, Siemens og ITH er blevet prækvalificeret til at komme med bud på en ny teknologisk løsning til telemedicin.

Det oplyser FUT, Fælles Udbud af Telemedicin, i en pressemeddelelse. Organisationen står bag udbuddet, der forventes at være klar til drift i midten af 2019.

I alt otte leverandører har ifølge FUT ansøgt om prækvalifikation.

"Alle ansøgere har udvist stor indsigt og relevant erfaring. Blandt de indsendte referencer var der både nationale og udenlandske – fra Danmark, Norge, Sverige og Finland til England, Holland, Spanien og Canada. Det har været et godt ansøgerfelt med hård konkurrence," udtaler den ene halvdel af formandskabet for Fælles Udbud af Telemedicin, Mette Harbo, i meddelelsen.

Udbuddet er det første af to landsdækkende udbud af telemedicinske løsninger. I første omgang gælder det en løsning for alle lungepatienter med svær KOL, og udbuddet har en ikke nærmere specificeret "tocifret millionværdi".

Bag FUT står 98 kommuner og fem regioner. På sigt er det ifølge organisationen ambitionen, at den telemedicinske infrastruktur også skal bruges til andre sygdomsområder.

Næste udbud gælder en telemedicinsk løsning til både borgere og medarbejdere. 27 virksomheder har søgt om prækvalifikation til udbuddet. Ifølge FUT forventes navnene på de prækvalificerede leverandører at blive offentliggjort 16. februar 2018.

Nu bliver sundhed digitalt 

Nyt nationalt udbud af telemedicin skudt i gang 

Telemedicinstartup henter millioninvestering og ny bestyrelseformand 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter