ITWatch

Datatilsynet udtaler kritik af Skat

Datatilsynet udtaler i en afgørelse kritik af Skats Tastselv-system, som borgere blandt andet bruger til at tilgå forskudsopgørelser, efter 103 borgeres personlige informationer ved en fejl blev gjort tilgængelige for uvedkommende tidligere på året.

Foto: ritzau/Thomas Borberg

I en afgørelse udtaler Datatilsynet kritik af Skats Tastselv-system efter 103 borgeres personoplysninger tilbage i marts ved en fejl blev gjort tilgængelige for uvedkommende.

Det skriver Datatilsynet i en afgørelse på myndighedens hjemmeside.

Fejlen skete helt konkret 9. marts i år, hvor en systemopdatering udført af Skats leverandør forårsagede en fejl, som gjorde udvedkommende i stand til at tilgå de 103 borgeres oplysninger.

"Efter en gennemgang af sagen finder Datatilsynet det kritisabelt, at oplysninger om blandt andet personnumre, økonomiske forhold, familieforhold og eventuel religiøs overbevisning om 103 borgere har været tilgængelige for uvedkommende på Skats hjemmeside via en åben adgang til disse borgeres skattemappe for personer, som havde autoriseret sig via f.eks. Nemid," skriver Datatilsynet i afgørelsen som fortsætter:

"Skats behandling af personoplysninger har efter Datatilsynets opfattelse herefter ikke levet op til kravet om fornødne sikkerhedsforanstaltninger i persondatalovens § 41, stk. 3."

Skat har oplyst til tilsynet at systemet blev lukket samme dag, men ikke før 360 uvedkommende personer havde foretaget 724 opslag i de berørte borgeres skattemapper.

Datahøst skal fange mulige kriminelle

Professor: Skat har lært lektien fra den skandaleplagede it-løsning EFI

Statslig udflytning sender it-jobs til provinsen

To statslige it-projekter får rødt lys

Forsiden lige nu

Analytiker: Get-salg kan blive bøvlet at få godkendt

Telias historisk i Norge viser, at selskabet har købt op for at fastholde indtjeningen frem for at skærpe konkurrencen, påpeger teleanalytiker. Derfor kan det blive sværere end som så for TDC at få godkendt salget af Get til Telia, skriver Berlingske Business.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger