ITWatch

Medie: Systemer som Epics Sundhedsplatform giver ulæselige notater

Elektroniske patientjournalsystemer (EPJ) som Sundhedsplatformen i regionerne Sjælland og Hovedstaden resulterer i ulæselige notater og er til skade for kvaliteten af patienternes journaler, skriver Version2.

Foto: Mikkel Berg Pedersen

Implementeringen af elektroniske patientjournalsystemer som det Epic-udviklede Sundhedsplatformen, som benyttes i Region Hovedstaden og senest Region Sjælland er fyldt med gentagelser og copy-paste informationer, hvilket i sidste ende kan resultere i både fejlagtige og forældede journaler.

Der skriver Version2 blandt andet på baggrund af amerikansk forskning på området.

"Det mest almindelige er, at lægen kopierer notater fra den samme patient. Hvis man skal lave et kontinuationsnotat hver dag, så er det lettest at tage notatet fra i går og så rette lidt i det. Eller – og det er straks mere problematisk – man kopierer notater fra en anden patient," lyder det fra Jørgen Bansler, professor i datalogi ved Københavns Universitet.

Amerikanske undersøgelser af forskellige EPJ-systemer estimerer, at mellem 50-80 pct. af alle notater i en given patientjournal er kopieret. En undersøgelse fra University of California San Francisco har specifikt undersøgt 20.000 patient-notater skrevet af 460 sundhedsansatte i Epics system.

Her viste undersøgelsen, at over 80 pct. af informationerne var kopieret andre steder fra, mens blot 18 pct. var indtastet manuelt.

Næstformand: Stop tendentiøs nedrakning af Sundhedsplatformen 

Region H kasserer mangelfuld sikkerhedserklæring fra amerikansk leverandør 

Nyvalgt sundhedsformand vil give Sundhedsplatformen indtil sommer 

Professor: Region H bør overveje at lukke sundhedsplatformen 

Mere fra ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs