ITWatch

Sundhedsplatformen kan koste Region H 730 mio. kr.

Det kan koste Region H op mod 730 mio. kr., at antallet af behandlinger er støt faldende efter indførslen af Sundhedsplatformen på regionens hospitaler. I alt forventer regionen i år at behandle syv pct. færre patienter end sidste år (Opdateret kl. 08.14).

Foto: Mikkel Berg Pedersen

Region Hovedstaden risikerer at skulle betale 730 mio. kr. tilbage til staten, fordi regionen under det nye it-system Sundhedsplatformen behandler markant færre patienter end tidligere.

Det skriver Politiken.

Nye tal fra regionen viser, at hospitalerne i år forventes at behandle syv pct. færre patienter end sidste år, mens værdien af disse behandlinger svarer til en tilbagegang på 10 pct. I alt har hospitalerne meldt ind, at man forventer at producere for 1,4 mia. kr. mindre, hvilket er et yderligere fald på 131 mio. kr. i forhold til, hvad man forventede for tre måneder siden, fremgår det af et notat fra Region Hovedstaden.

Hos Politikerne havde man ellers forventet, at situationen så småt var ved at rette sig.

"Vi har løbende fået at vide, at aktiviteten var på vej op på Herlev Hospital og på Rigshospitalet. Vi kan nu se, at de stadig sakker bagud, og på Herlev går det i den forkerte retning. Det er nyt for mig, og det er bekymrende," fortæller Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) til Politiken.

Mangler på Sundhedsplatformen kan ende med voldgiftssag

Region genansætter fyrede lægesekretærer

Trods ny platform blev alle akutte behandlet

Region Sjælland: Fin start for ny sundhedsplatform

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger