Region genansætter fyrede lægesekretærer

Sundhedsplatformen skulle spare lægesekretærerne væk, men nu har det problemfyldte it-system fået Region Hovedstaden til at bruge et tocifret millionbeløb på at genansætte lægesekretærerne.
Foto: /ritzau/Torben Åndahl
Foto: /ritzau/Torben Åndahl

Lægerne i Region Hovedstaden bruger så meget tid foran computeren som konsekvens af it-systemet Sundhedsplatformen, at Region Hovedstaden har afsat 22 mio. kr. til at genansætte lægesekretærer, skriver Version2.

Formålet med Sundhedsplatformen var ellers at spare udgifterne til hver sjette lægesekretær, fordi lægerne selv kan taste patientoplysninger ind i systemet. Men det har vist sig ikke at holde stik.

Samlet afsætter Region Hovedstaden 42 mio. kr. til at højne produktiviteten på hospitalerne, hvoraf lidt over halvdelen øremærkes til lægesekretærer.

"Heldigvis har vi en robust økonomi i Region Hovedstaden, der betyder, at vi kan investere 42 mio. kr. til dels at beholde eller genansætte lægesekretærer, så vi kan hjælpe lægerne med at komme væk fra skærmen og få mere tid til at undersøge og behandle patienter," siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse ifølge Version2.

Ny regionsformand vil følge sundhedsplatformen tæt

Region Sjælland afviser mundkurv om ny sundhedsplatform 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også