Sundhedsudbud lukket land for NNIT og Epic

Udbuddet om Region Syddanmarks kommende EPJ-system til sundhedsvæsenet kommer ikke til at gå om. Dermed er det amerikanske it-selskab Epic og den danske underleverandør NNIT definitivt ude af spillet, skriver Computerworld.
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen

Amerikanske Epic og underleverandøren NNIT får ikke en ny chance for at byde på Region Syddanmarks kommende EPJ-system (elektronisk patientjournal). Dermed er selskaberne, som står for at levere Sundhedsplatformen til regionerne Hovedstaden og Sjælland, endegyldigt ude af kampen.

Det skriver Computerworld.

Selskaberne har ellers, med adm. direktør i NNIT Per Kogut i spidsen, kritiseret udbudsprocessen, som man mente var sammenstykket til at favorisere en bestemt leverandør.

Fra Region Syddanmarks side afviser man, at der skulle være foregået en favorisering blandt de tre udvalgte leverandører Systematic, Cambio Healthcare Systems og CGI Danmark.

"Vi kan klart afvise, at udbuddet er skåret til fordel for en bestemt leverandør. Vi har i udbuddet overholdt det udbudsretlige ligebehandlingsprincip og ønsket om konkurrence. Vi står med tre kvalificerede leverandører, og vi følger vores plan. Region Syddanmark har derfor ingen forventning om, at udbuddet skal gå om," skriver Niels Nørgaard Pedersen, systemejer og adm. direktør på Odense Universitets Hospital, i et mailsvar til Computerworld.

NNIT-chef: Kan håbe på, at sagen går om 

Lave karakterer til mulige leverandører af syddansk sundheds-it 

Medie: Region Syddanmarks udeladelser i aktindsigt om sundheds-it på kant med loven 

NNIT undrer sig over fravalg i Region Syddanmark 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også