ITWatch

Telia-leverandører kritiseres for manglende sikkerhed

To underleverandører til Telia får kritik for ikke at opfylde de krav, der følger med, når man løser opgaver for den svenske stat.

Foto: Colourbox

Telias to underleverandører Eltel og Cygate på området for it- og bredbåndstjenester til svenske myndigheder får kritik for en manglende sikkerhedsaftale.

Det skriver SVT Nyheter.

Selskaberne leverer ydelser til Telia, og det har blandt andet ført til, at de har haft adgang til lokaler, hvor der lagres information om regeringens telekommunikation. Men det fremgår, at ifølge svensk lov skal alle leverandører og underleverandører, der kommer i kontakt med hemmelighedsstemplet information have en sikkerhedsaftale med staten.

"Dette er værre end skandalen omkring Transportstyrelsen. Det er en løbende situation med sikkerhedsgab, der også vedrører den øverste regering," siger Daniel Stattin, juraprofessor ved Uppsala Universitet, til avisen, med henvisning til sommerens svenske it-skandale.

Eltel og Cygate har kun haft en aftale med Telia, fremgår det. Hverken Eltel eller Cygate ønsker at kommentere på sagen, og regeringen selv ser da heller ikke de store problemer i sagen.

"Jeg føler mig tryg ved den sikkerhed, vi har. Medarbejderne har været i vores lokaler og udført arbejdet, men på grund af forskellige beskyttelsesforanstaltninger, vi har taget, har de ikke modtaget nogen oplysninger om landets sikkerhed," siger Ari Stenman, sikkerhedsdirektør på regeringskontorerne til mediet.

Tele2 fortsætter væksten i det svenske telemarked

Efter svensk it-skandale – statsministerens højre hånd afgår 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs