ITWatch

Finanshus: Netcompanys prognose for den organiske vækst er skuffende

Ifølge finanshuset SEB er prognoserne for Netcompanys organiske vækst i 2022 skuffende. Selskabet regner med en organisk salgsvækst på 13-18 pct., mens analytikerne havde estimeret et interval på 15-20 pct.

Foto: Netcompany/PR

Netcompany dykker tirsdag formiddag med 6,1 pct. til 532 kr., efter at it-selskabet har skuffet med både omsætning og indtjening i regnskabet for fjerde kvartal samt leveret en svag prognose for det igangværende regnskabsår.

It-selskabet venter i år at nå en organisk salgsvækst på 13-18 pct. for hele selskabet inklusive det 235 mio. euro store opkøb af Intrasoft.

Det er ifølge PLX.AI til den svage side i forhold til de nordiske analytikeres estimater, der ligger i intervallet 15-20 pct.

Det skuffende punkt i regnskabet er ifølge finanshuset SEB også den organiske vækstprognose for 2022, skrive PLX.AI.

Netcompanys forretning eksklusive opkøbte Intrasoft kaldes i regnskabet for Netcompany Core, og for den forretning ventes den organiske vækst af den fortsættende forretning at lande i intervallet 17-22 pct.

It-selskabet meddeler i regnskabet, at det har ophørt ikke-strategiske projekter i Danmark og Storbritannien, der vil have en negativ effekt på omsætningsvæksten i Netcompany Core på cirka 3 pct.point.

Netcompany holder fast trods hollandsk skuffelse

Netcompany sætter gang i aktietilbagekøb for 50 mio. kr.

Opkøb sender Netcompanys omsætning til vejrs

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs