ITWatch

Sydbank indleder dækning af Netcompany efter indtrædelse på EU-marked

Med købet af Intrasoft er Netcompany gået ind på det europæiske marked, og det for Sydbanks analytikere til at indlede dækningen af virksomheden. Køb, siger de.

Foto: PR

Netcompany har fået indledt dækning hos analytikerkorpset i Sydbank, der lægger ud med den positive anbefaling "køb" på udsigten til en fortsat stigende efterspørgsel på digitalisering, som kan løfte kursen for aktien.

Det skriver Per Fogh, der er aktieanalytiker i Sydbank, i en analyse.

Dækningen indledes, efter at Netcompany er trådt ind på markedet for digitalisering af EU-institutioner med sit opkøb af Intrasoft.

Det bliver dog fortsat det danske marked, der kommer til at trække Netcompanys vækst i fremtiden. I de seneste fire år har selskabet vundet 70 pct. af de offentlige udbud, og det er dermed stærkt positioneret til yderligere vækst.

"Leverings- og budgetsikkerhed er afgørende elementer for Netcompanys succes, og med en let skalerbar forretningsmodel og organisation forventer vi også, at Netcompany i fremtiden vil være den foretrukne leverandør af it-løsninger til offentlige institutioner," skriver Per Fogh i analysen.

"Med den stærke historik fra digitaliseringen af Danmark står Netcompany godt positioneret til at udvide forretningen i lande som minder om Danmark i behovet og ønsket for digitalisering," lyder det videre.

Netcompany-aktien er dyr, men vækstmulighederne og forventningerne til rentabiliteten vejer op for prisen.

Omvendt kan tab af store kontrakter, skuffende forventninger til 2022 og datanedbrud blandt andet påvirke aktien i modsatte retning.

Aktien handles onsdag formiddag 0,4 pct. lavere i 690 kr. på børsen i København.

Netcompany skal levere ny it-platform til Flextrafik

Hollandsk hovedpine fortsætter for Netcompany 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs