ITWatch

NNIT får flere ansatte i udlandet på bekostning af Danmark

Som konsekvens af den store vækst i forretningsområdet International Life Science har NNIT på ét år fået 60 pct. flere ansatte på sine internationale kontorer. I Danmark går tendensen den anden vej.

Foto: LISELOTTE SABROE

Den ujævne udvikling i NNIT slår direkte igennem på medarbejderfronten, viser selskabets nye regnskab.

På koncernniveau er medarbejdertallet faldet 2,9 pct. på et år. Det svarer til 94 fuldtidsstillinger.

Men tallet dækker over store forskydninger. Hvis man zoomer ind på it-selskabets internationale kontorer, der er placeret flere steder i Europa og USA, er der tale om en stor tilstrømning af medarbejdere. Her er der kommet 60 pct. flere fuldtidsansatte til, hvilket svarer til 111 fuldtidsstillinger.

Det hænger sammen med en massiv vækst i forretningsområdet International Life Science, der voksede med 26,3 pct i 2020, samt opkøbet af amerikanske Excellis Health Solutions.

Til gengæld er der blevet mere plads i hovedkontoret i Søborg, hvorfra adm. direktør Per Kogut styrer selskabets 3113 ansatte.

Herhjemme er selskabets medarbejdertal skrumpet med 5 pct. Det svarer til 83 fuldstidsstillinger, og NNIT forklarer selv udviklingen med det spareprogram, der blev iværksat i 2019 som konsekvens af den massive nedgang i salget til storkunden Novo Nordisk samt tabet af en kontrakt med Pandora.

Den udvikling fortsatte ind i 2020, hvor NNIT kunne notere et fald på 23,4 pct. i sin omsætning fra Novo Nordisk.

I NNIT's næststørste arbejdsplads, den kinesiske, er der også færre ansatte i dag end for et år siden. Konkret er antallet af fuldtidsstillinger faldet med 122 - det svarer til 9 pct.

Per Kogut øjner flere opkøb til at styrke væksten

NNIT fortsætter tilbagegang – men øjner lille vækst i 2021 

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs