ITWatch

Netcompany vil genbruge erfaringer fra Danmark i norsk smitteapp

Netcompany skal lave en ny version af smitteappen Smittestop til Norge, som i sommer måtte skrotte en tidligere version af en app til smitteopsporing.

Foto: Maria Oien Watch Medier

Netcompany har fået til opgave at udvikle en app til smitteopsporing i Norge og i det arbejde håber adm. direktør André Rogaczewski at kunne bygge på erfaringer fra udrulningen af den danske app, siger han i et interview med det norske medie Nrk Beta.

Som det eneste selskab valgte Netcompany at byde ind på opgaven om at levere en ny app til smitteopsporing i Norge. Selskabet har tilbudt at levere løsningen pro bono, men har krævet otte uger til udvikle den norske udgave af appen og 2,5 mio. norske kroner eksklusiv moms for det arbejde.

I Norge har man tidligere haft en app til smitteopsporing, men den blev ramt af et forbud fra det norske datatilsyn, fordi appen var baseret på GPS-data, og derfor måtte Folkehelseinstituttet (FHI) lukke appen i sommer.

I lanceringen af den nye app er det afgørende at få opbygget nordmændenes tillid til den nye app, lyder det fra Rogaczewski.

"Kommunikationsarbejdet omkring appen er ligeså vigtigt som at lave selve appen," siger han til Nrk Beta.

Netcompany får opgaven med den norske smitteapp efter en stribe af problemer med den danske løsning. Appen har blandt andet i flere tilfælde ikke givet besked til personer, der har været i nær kontakt med smittede. Samtidig skrev Berligske i sidste uge, at den samlede regning til den danske opsporingsapp er steget fra i starten at skulle have været 10 mio. kroner til nu at ende på 31,8 mio.

Regningen for smittestop-app stiger 

Kolleger kan have misset beskeder efter fejl i Smittestop-app 

Mere fra ITWatch

Pleo henter ny salgsdirektør

En ny salgsdirektør er hentet til fintech-virksomheden Pleo som en del af ambitionen at nå en mio. brugere inden for de næste fire år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs