ITWatch

KMD-boss frygter for opbremsning i salget

Coronakrisen hærger i det private erhvervsliv, og selv om KMD indtil nu har været skånet for det værste, begynder topchef Eva Berneke at forberede sig på tab. "Det kommer til at koste noget," varsler hun.

Eva Berneke og resten af ledelsen i KMD har fokus på, hvordan coronakrisen påvirker salget. Foto: KMD/PR

KMD står til at blive ramt på salget af nye it-løsninger i takt med, at initiativerne for at stoppe coronasmitte trækker større økonomiske spor.

Det siger adm. direktør Eva Berneke, der har flyttet fokus over på nysalget, efterhånden som coronakrisen er skredet frem.

"I mit ledelsesteam diskuterer vi, hvordan vi sørger for at holde salget og dialogen med nye kunder i gang. I de første 1-2 uger fokuserede vi på driften af den kritiske infrastruktur som uddannelses- og sundhedsplatformene. Men nu handler det mere om, hvordan vi holder gang i kundedialogerne," siger hun til ITWatch.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har bebudet en langsom genåbning af samfundet efter påske. Men det er uklart, hvad der mere konkret ligger i det, og hvor lange udsigter det har, inden økonomien er tilbage på et nogenlunde normalt spor.

Koster penge

Netop usikkerheden er en af de store udfordringer, når Eva Berneke skal spå om, hvor mange penge coronakrisen vil koste KMD.

"Hvis vi kommer godt i gang efter påske, så kommer det til at koste en lille smule, men det må vi kunne løbe hjem. Vi har lige startet nyt finansår, og så må vi sætte mere skrue på. Men hvis det bliver meget længere, så begynder det at være sværere at samle op," siger hun og fortsætter:

"Det kommer til at koste noget. Præcis hvor meget er svært at sige. Hvis vi kommer hurtigt i gang efter påsken, så kan det måske minimeres. Og så skal jeg huske at tage en tudekiks, for jeg er slet ikke så hårdt ramt," understreger hun.

Det kommer til at koste noget. Præcis hvor meget er svært at sige. Hvis vi kommer hurtigt i gang efter påsken, så kan det måske minimeres. Og så skal jeg huske at tage en tudekiks, for jeg er slet ikke så hårdt ramt.

Eva Berneke, adm. direktør, KMD

For at holde hånden under salget af nye løsninger vil Eva Berneke tage alternative digitale metoder i brug. Men hun erkender, at det bliver svært at holde dampen oppe, når man ikke kan vise en ny funktionalitet i et it-system frem for kunderne på samme måde, som man er vant til.

"Forestil dig, at vi havde planlagt, at vi skulle ud og illustrere en masse ny funktionalitet i et it-system, hvor vi skulle have kunderne til at tage det i brug og uddanne dem i, hvordan systemet fungerer. Selvfølgelig kan vi lave virtuel uddannelse, men det skal lige sættes op på en anden måde og tager mere tid og har mere kundesupport. Og den nye funktionalitet venter vi med, til vi er tilbage, hvor vi kan tage dialogen, så folk kan komme ud og se, hvordan det fungerer," understreger hun.

Stor kreativitet

I modsætning til mange restauranter og hoteller kigger Eva Berneke ikke på en omsætning, der er faldet som en sten.

"Heldigvis har vi meget software og mange serviceydelser, som skal fortsætte. For ellers har vi et helt andet problem i samfundet. Og vi er jo super heldige, at vi har så digitalt et samfund. Mine japanske ejere er meget mere bekymrede, fordi deres samfund er mindre digitalt. De har ikke samme mulighed for at sende folk hjem, så der har det meget større konsekvenser."

"Men det er da klart, at det begynder at kunne ses på toplinjen, at der ikke kommer så meget nyt ind. Men der er en smule mere robusthed i det, fordi vi er så digitale allerede."

95 pct. af KMD's ansatte er sendt hjem for at arbejde. Eva Berneke er meget imponeret over de ansattes evne til at omstille sig.

"Der er stor kreativitet på Teams over morgenkaffen og gode frokostdialoger. Men det er klart, at det specielt er udfordrende for dem med små børn, der har fået et dobbeltjob med også at skulle være skolelærere."

Oven i de nye arbejdsgange har de ansatte også haft arbejdsopgaver af en anden vægt end tidligere. Eksempelvis var KMD involveret, da Sundhedsstyrelsen sendte et brev ud til de fleste danskere.

"Vi prøver nogle helt nye ting. Vi har aldrig før i Danmark prøvet at sende ud til alle danskere i E-boks. Det prøvede vi så i forrige uge, og det var et team, der stod på glødende pæle og lykkedes med det. Det er en succesoplevelse i en speciel situation."

Vi holder snuden i sporet, holder vejret og håber, at vi kommer op i omdrejninger hurtigt efter påske.

Eva Berneke, adm. direktør, KMD

Som det ser ud nu, kommer KMD ikke til at benytte sig af de hjælpepakker, Folketinget har sat sammen.

"De er ikke rigtig rettet mod os, og vi gør også alt, hvad vi kan for at fortsætte med de planer, vi havde inden krisen. Vi planlægger ikke at tage afsked med flere tusinde ansatte pga. coronakrisen. Der er vi heldigvis ikke endnu."

Samlet set er Eva Berneke fortrøstningsfuld taget omstændighederne i betragtning.

"Vi holder snuden i sporet, holder vejret og håber, at vi kommer op i omdrejninger hurtigt efter påske."

Nationalbanken spår stor økonomisk nedgang grundet corona

Topchefens plan: Vi er tilbage på kontoret i juni

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger