ITWatch

Terma vinder milliardkontrakt uden konkurrence

It-selskabet Terma lander en stor kontrakt med Forsvaret. I følge Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse er det af forskellige årsager nærmest umuligt, at en anden skulle have leveret samme teknologi, skriver Computerworld.

Jes Munk Hansen er adm. direktør i Terma. | Foto: Terma/PR

Aarhusianske Terma har landet en it-kontrakt med Forsvaret til en samlet værdi af 1,05 mia. kr., skriver mediet ComputerWorld.

Af udbudsbekendtgørelsen, som Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse har offentliggjort, fremgår det imidlertid, at Terma var den eneste virksomhed, der kunne levere teknologien til kampinformationssystemet C-Flex, som selskabet i forvejen har leveret til Søværnet siden omkring årtusindskiftet, skriver mediet.

"Kontrakten [kan] på grund af tekniske årsager, og årsager, der vedrører beskyttelse af enerettigheder, kun overdrages til Terma," skriver styrelsen i bekendtgørelsen.

Skulle en konkurrent have leveret et lignende system, som det Terma i dag leverer, ville det kræve, at hele Søværnets nuværende kampinformationssystem skulle udskiftes, og danske skibe skulle tages ud af drift i en periode, lyder det, og det har Forsvarets Materiel - og Indkøbsstyrelse ikke været interesserede i.

Ny Terma-chef lover milliardvækst med kampfly og radarer: "Vi kan meget mere"

Strid med polsk forsvarsministerium sender Terma i millionunderskud

Terma lander million-ordre

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs