ITWatch

Analytiker: NNIT vil tidligst opnå vækst i 2021

Væksten hos NNIT er stadig i høj grad afhængig af Novo Nordisk, lyder det fra investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet. Foto: Nordnet/PR

NNIT aflagde mandag efter dansk lukketid sit regnskab for 2019, hvilket var ni dage før planlagt, hvilket skete som følge af en kommunikationsfejl.

NNIT forventer i 2020 et fald i salget på 4-8 pct. målt i faste valutakurser. Samtidig ventes driftsmarginen før særlige poster at lande på 6-8 pct. ligeledes opgjort i faste valutakurser mod 8 pct. sidste år.

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet skriver tirsdag morgen, at der nu tidligst er udsigt til vækst igen i 2021.

Om og i hvilket omfang det kommer til at ske, afhænger ifølge investeringsøkonomen dog stadig i et større omfang af Novo Nordisk.

"Hvis de er ved at kappe båndene helt, vil 2021 ikke byde på vækst," skriver Per Hansen.

Regnskabet for fjerde kvartal viste en omsætningstilbagegang på 2,7 pct. i forhold til samme periode sidste år samt et fald i salget på 27 pct. Novo Nordisk udgør nu cirka 30 pct. af omsætningen og andelen er hastigt faldende som konsekvens af et markant omsætningsfald til netop Novo Nordisk.

"Novo Nordisk har over de seneste kvartaler markant reduceret sit omfang af indkøbsrelationer hos NNIT, og tendensen går i retning af at Novo Nordisk inden for blot få år kan komme til at være en større ”porteføljekunde”, men ikke en som afgør forskellen mellem succes og fiasko for NNIT," skriver Per Hansen fra Nordnet.

Det er på den ene side ifølge investeringsøkonomen negativt, men samtidig reducerer det også afhængigheden af en enkelt kunde.

Per Hansen fremhæver, at aktien er steget i dramatisk over de seneste måneder, efter at 2019 længe så ud til at blive et katastrofalt aktieår. Investeringsøkonomen ser kursudviklingen som lidt besynderlig med tanke på regnskabstallene med en forventet negativ udvikling i salget.

NNIT-regnskab udsendt ved fejl: Novo-fald fortsætter for selskabet

NNIT forlænger endnu et samarbejde

Analytiker: Enhver profitabel NNIT-kunde er en god nyhed

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger