ITWatch

Fire mia. kr. og syv år senere: Supermarked dropper nyt it-system

Lidl har kastet fire mia. kr. og tusind medarbejdere efter et SAP-it-system, der nu droppes. It-chefen i den tyske kæde stoppede i sidste år.  

Foto: Cathrine Ertmann/POLFOTO/arkiv

Omkring tusind medarbejdere har i løbet af de sidste syv år været inde over det, der skulle have været Lidls nye it-system. Dertil kan tillægges over fire mia. kr., hundredvis af konsulenter og en it-direktør, der smuttede fra kæden sidste år. Nu er it-projektet, der skulle erstatte den tyske supermarkedskædes 30 år gamle platform med et nyt varestyringssystem kastet i skraldespanden.

Det skriver tyske Handelsblatt Global ifølge Computerworld, der også oplyser, at den tyske softwarevirksomhed SAP har været inde over opgaven. Hverken SAP eller Lidl vil bekræfte de estimerede omkostninger, der er brugt på it-systemet.

Til gengæld udtaler en medarbejder til mediet, at man praktisk talt kommer til at starte fra bunden igen. Problemet var angiveligt, at de to parter ikke kunne nå til enighed om, hvordan systemet skulle opdateres.

I en mail til Lidls medarbejdere skrev adm. direktør Jesper Hoyer, at det strategiske mål, som oprindeligt blev defineret, ikke var muligt at opnå til en acceptabel udgift, fremgår det.

Stor dansk it-spiller i transformation: Vi skal i balance på flere markeder

Alle offentlige computere dropper Linux i tysk delstat

Comcast dropper budkrig med Disney - vil have Sky i stedet 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs