ITWatch

Atea-dømt accepterer straf

En af de dømte i Atea-sagen har efter nogle ugers betænkningstid besluttet sig for ikke at anke sin dom. En anden har valgt at anke.

/rtizau/Scanpix/Niels Ahlmann Olesen
Foto: /rtizau/Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Den tidligere salgsdirektør hos Atea, Carsten Ritzau, accepterer den dom, han fik for nogle uger siden i Atea-sagen om bestikkelse af offentligt ansatte i Region Sjælland.

Det skriver Computerworld med henvisning til en mail fra hans advokat, Sysette Vinding Kruse.

"Han anker ikke," skriver hun til mediet.

Carsten Ritzau blev af Retten i Glostrup idømt otte måneders fængsel. Tre skulle afsones med det samme, mens resten blev gjort betinget.

Ifølge Computerworld lagde retten til grund, at Carsten Ritzau havde givet offentligt ansatte uberettigede fordele for 162.000 kr. og havde bedrevet underslæb for mere end 100.000 kr.

En anden dømt, tidligere salgschef Per Juul Andersen, har anket sin dom.

Ankefristen udløber i aften.

Atea-sagen: Offentlige institutioner har selv ansvaret for at forebygge bestikkelse

Atea rydder op: Her er hovedtrækkene redegørelsen til Ski

Forsiden lige nu

Atos' danske landechef er stoppet på posten

Peter Vermehren-Poulsen har efter fire år sagt farvel til stillingen som dansk landechef i Atos for at gå til et nyt job i it-branchen. "Det har været en god tid," siger han til ITWatch. Afløser er fundet internt.

Kina buldrer frem med nye teknologier

Udviklingen inden for kunstig intelligens går så stærkt i Kina, at tænketanken Akademiet for de Tekniske Videnskaber frygter, at Danmark og andre vestlige lande bliver løbet over ende.

Forbedring af kritiseret it-platform får blandet modtagelse

Den dyre og forsinkede it-platform Minretssag.dk har siden udrulningen haft massive problemer. Trods en hastighedsforbedring i sidste måned, fungerer systemet ifølge flere brugere stadig ikke tilfredsstillende. Nu er analyse af problemerne også forsinket.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger