ITWatch

Løkkefonden tilbagetaler donation efter dom i Atea-sagen

Løkkefonden, som er stiftet af den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen, tilbagebetaler en donation, som selskabet i 2015 modtog fra en af de dømte it-folk i Atea-sagen.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Statsminister Lars Løkke Rasmussens fond, Løkkefonden, tilbagebetaler en donation på 34.590 kr., som fonden modtog i 2015 fra en af de nu dømte parter i den højtprofilerede Atea-sag, som omhandler bestikkelse af offentligt ansatte.

Det skriver Ekstra Bladet.

Donationen kom fra Claus Hougesen, tidligere koncernchef i Atea, som på tidspunktet for donationen havde brudt med Atea for at stifte it-selskabet 3A-IT sammen med to af de andre dømte i sagen. Hos Løkkefonden ønsker man ikke at blive associeret med sagen eller de elementer den omhandler, hvorfor man nu tilbagebetaler donation, lyder det.

"For at fjerne enhver tvivl om, at fonden ikke ønsker at blive associeret med aktiviteter som er uforenelige med fondens værdier har vi i dag taget initiativ til at returnere donationen på 34.590 kr. - også selvom nogle af de dømte har anket sagen," oplyser Løkkefondens direktør, Frederik Meyer til Ekstra Bladet.

Region Sjælland standser alle køb hos Atea 

SKI: "Vi har aldrig prøvet noget lignende" 

Atea-topchef: Forstår at det offentlige bremser samhandel  

SKI opfordrer myndigheder til at lægge Atea på is efter dom 

Mere fra ITWatch

Digital andelsbevægelse skærper sit fokus i Danmark

Efter at være blevet lanceret herhjemme tidligere på året, skærper selskabet Polypoly nu sit fokus i Danmark. Tjenesten, der både har karakter af aktivisme, forening og forretning, har blandt andet stillet skarpt på bankerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs