ITWatch

Udbyder bruger kasseret mobilnet til at levere bredbånd i ydreområder

Det gamle netværk giver Glostrup-baseret selskab mulighed for at udbyde krypterede forbindelser i dele af Danmark, hvor der er problemer med internetforsyningen. Der er dog en øvre grænse for hastigheden, fortæller adm. direktør.

Foto: /Ritzau/Mikkel Tariq Khan

Net1 fra Glostrup har lavet en digital bredbåndsløsning på dansk mobiltelefonis oprindelige net, NMT-450. Det skriver Børsen.

Løsningen bruger gamle 450 MHz-frekvenser, hvor signaler fra basestationer kan række meget langt og dermed nå ud i landets afkroge. Det giver mulighed for internetforbindelser i mobile udkantsområder.

Den nye digitale løsning på det gamle netværk er i princippet den samme, som kendes fra den moderne mobiltelefonis 4G-telefoner og er samtidig krypteret. Datahastigheden er imidlertid begrænset.

"Vi har et teoretisk max på 30 Mbit. Og det skyldes, at vi har et begrænset spektrum," siger René Kappelgård, adm. direktør i Net1, til Børsen med henvisning til den kapacitet, som selskabet har købt sig adgang til.

Klumme: Glem alt om bredbåndspuljen

Teleanalytiker ser positive takter i fiber udenom statslige støttepenge

På landet i Nordjylland får man fiber uden penge fra bredbåndspuljen

Mere fra ITWatch

Vækstfondens topchef stopper

Vækstfondens adm. direktør Rolf Kjærgaard har meddelt, at han ønsker at fratræde sin stilling. Det sker i forbindelse med, at Vækstfonden fra nytår bliver en del af den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Han har sidste arbejdsdag 10. oktober.

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs