ITWatch

Udbyder bruger kasseret mobilnet til at levere bredbånd i ydreområder

Det gamle netværk giver Glostrup-baseret selskab mulighed for at udbyde krypterede forbindelser i dele af Danmark, hvor der er problemer med internetforsyningen. Der er dog en øvre grænse for hastigheden, fortæller adm. direktør.

Mikkel Khan Tariq/Ritzau
Foto: /Ritzau/Mikkel Tariq Khan

Net1 fra Glostrup har lavet en digital bredbåndsløsning på dansk mobiltelefonis oprindelige net, NMT-450. Det skriver Børsen.

Løsningen bruger gamle 450 MHz-frekvenser, hvor signaler fra basestationer kan række meget langt og dermed nå ud i landets afkroge. Det giver mulighed for internetforbindelser i mobile udkantsområder.

Den nye digitale løsning på det gamle netværk er i princippet den samme, som kendes fra den moderne mobiltelefonis 4G-telefoner og er samtidig krypteret. Datahastigheden er imidlertid begrænset.

"Vi har et teoretisk max på 30 Mbit. Og det skyldes, at vi har et begrænset spektrum," siger René Kappelgård, adm. direktør i Net1, til Børsen med henvisning til den kapacitet, som selskabet har købt sig adgang til.

Klumme: Glem alt om bredbåndspuljen

Teleanalytiker ser positive takter i fiber udenom statslige støttepenge

På landet i Nordjylland får man fiber uden penge fra bredbåndspuljen

Forsiden lige nu

Ny Visma-direktør i Danmark skal tegne de store linjer

34-årige Mads Rebsdorf overtager tøjlerne i Vismas danske SMB-division og dermed E-conomic- og Software-forretningerne. Opgaven er ikke at gøre selskaberne til én forretning, men at styrke dem som ét hele på tværs af produkter og teknologier.

Agillic overtegnet i børsintroduktion

Det danske it-selskab Agillic, som tilbyder digitale salgskampagner til virksomheder, blev overtegnet ved selskabets børsintroduktion på minibørsen Nasdaq First North.

IT-Universitetet modtager rekordmange ansøgninger

IT-Universitetet oplever stor interesse i forhold til ansøgninger fra håbefulde studerende. Hvis antallet af kvote 2-ansøgere tages som udtryk for den samlede interesse, vil universitetet igen i år sætte ansøgerrekord.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger