ITWatch

Facebook vil bygge verdens hurtigste supercomputer

Meta, der står bag Facebook, er i gang med at bygge en lynhurtig computer, der skal være den hurtigste i verden, skriver Berlingske.

Foto: CHRIS DELMAS/AFP / AFP

Facebooks moderselskab Meta er i gang med at bygge en ny supercomputer til kunstig intelligens, der skal være verdens hurtigste, skriver The Guardian ifølge Berlingske.

Supercomputeren skal bruges til at håndtere data som eksempelvis billeder og videofilm op til 20 gange hurtigere end eksisterende Facebook-systemer, lyder det.

Computeren, der har navnet AI Research Supercluster, er ifølge Meta i dag den femtehurtigste i verden, men selskabet regner med, at den vil blive bygget færdig inden for få måneder, og at den til den tid vil være verdens hurtigste.

Meta har ikke oplyst, hvor supercomputeren er placeret i verden, eller hvad det har kostet at bygge den.

Facebook møder britisk søgsmål for 20 milliarder kroner

Facebooks moderselskab anklager syv firmaer for overvågning

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs